FőoldalRendszerintegrátorMegérkezett a Symantec legújabb végpontvédelmi megoldása a Symantec Endpoint Protection 12
2011. február 23., szerda ::

Megérkezett a Symantec legújabb végpontvédelmi megoldása a Symantec Endpoint Protection 12

A Symantec Corp. bemutatta legújabb végpontvédelmi megoldásait, az Endpoint Protection 12 és a Symantec Endpoint Protection Small Business Edition-t, amely a kisvállalkozások illetve nagyvállalatok rendszerteljesítményét javítja, miközben hatékony védelmet biztosít a támadások ellen. A Symantec díjnyertes, hírnéven alapuló Endpoint Protection 12 (SEP 12) megoldása, az Insight technológiával kiegészülve hatékonyan veszi fel a küzdelmet a legkifinomultabb vírusokkal szemben is

Mára ugrásszerűen megnőtt a biztonsági támadások száma és szélesebb körben elterjedt a kiberbűnözés, így a tradícionális biztonsági megoldásoknak egyre nagyobb kihívásokkal kell szembenézniük. Az elmúlt évben a kiberbűnözők 286 millió károkozó programot hoztak létre, ami percenként 9 új vírus születését jelentette. A károkozók rendkívül magas száma a kiberbűnözési eszközök könnyebb elérhetőségének és egyszerű használatának köszönhető. A Symantec ISTR tanulmánya szerint az online támadások 61%- át a könnyen elérhető károkozó programokkal követik el.

"A kiberbűnözési térképet átírták a gyorsan mutálódó veszélyes vírusok. Biztonsági megoldásaink fejlesztésekor, ezért figyelembe kell vennünk a felhasználók mindennapos tapasztalatait és együtt kell működnünk velük, hogy sikeresen vehessük fel a harcot az újfajta veszélyekkel szemben." - mondta Pulai András, a Symantec vezető rendszermérnöke.

A SEP 12 az alábbi tulajdonságokkal rendelkezik:

  • Páratlan biztonsági megoldások: A hagyományos viselkedéselemző és heurisztikus, illetve HIPS alapú biztonsági technológiájának köszönhetően a Symantec Endpoint Protection megoldása blokkolja az új, ismeretlen vírusokat. A Symantec Insight megoldása több, mint 175 millió számítógépes rendszert vizsgál, amely 2,5 milliárd egyéni fájl biztonsági osztályozását jelenti. A SEP 12 részeként, a SONAR 3, a világ első viselkedés alapú technológiája, amely sikeresen blokkolja a nulladik napi vírusokat. AZ AV test.org független biztonságvédelmi cég összehasonlítást végzett a különböző végpontvédelmi termékek között, a vírusok blokkolása és elpusztítása kapcsán. A Symantec Endpoint Protection 12 (beta) minden kategóriában sikeresnek bizonyult: ez a termék érte el a legmagasabb pontszámot.
  • Gyorsabb teljesítmény: A Symantec Endpoint Protection 12 szűrői csupán a kockázatnak kitett adatokat vizsgálják, amely 70%-ban több időt takarít meg, valamint lényegesen gyorsabb és intelligensebb ellenőrzést tesz lehetővé. A legújabb PassMark szoftver teszten a Symantec Endpoint Protection 12 kétszer gyorsabbnak bizonyult a többi biztonsági megoldásnál miközben 57%-al kevesebb memóriát használ.
  • Virtuális környezetben is megállja a helyét: A SEP 12 teljeskörű védelmet nyújt a különböző típusú támadások ellen, fizikai és virtuális környezetben egyaránt. Az Insight technológiának köszönhetően pedig drasztikusan csökkenthető a virtuális hosztok terhelése.
  • SEP Small Buiness Edition a kisvállalkozások számára
A Symantec kisvállalkozások számára kifejlesztette végpontvédelmi megoldása olyan egyszerűen kezelhető felhasználó-központú eszközöket is tartalmaz, mint a telepítő varázsló, előkonfigurált védelmi beállítások és automatikus értesítések. A SEP kisvállalkozásoknak készült változata továbbá olyan vírusírtó megoldásokat is tartalmaz, amely nem lassítja le a számítógépeket, így az nem befolyásolja az alkalmazottak munkahelyi teljesítményét.


Beta regisztráció és elérhetőség

A Symantec Endpoint Protection 12 az év második felében lesz elérhető. A nyilvános beta verzió letöltése és további információ ezen a linken érhető el.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény