FőoldalRendszerintegrátorA világ első biológiailag lebomló számítógépes egere
2011. február 07., hétfő ::

A világ első biológiailag lebomló számítógépes egere

A műanyagokat megújuló forrásból származó anyagokkal helyettesítő ECO egér 100 százalékban újrahasznosítható. Az ARBOFORM és BIOGRADE környezettudatos műanyag-helyettesítő anyagokból készült Fujitsu M440 ECO egér a KBPC PX ECO billentyűzethez csatlakozva bővíti a megújuló anyagokból előállított kiegészítők körét - amelyek segítenek kiiktatni a gyártási folyamatból az olajalapú erőforrásokat, például a merev műanyagot és a PVC-t

A megújuló erőforrásokból származó, biológiailag lebomló anyagok használatával a Fujitsu népszerűsíti a fenntartható termelést és hozzájárul a gyártási folyamat során a légkörbe kerülő CO2 mennyiségének csökkentéséhez. A termék életciklusa végén sem növeli a szeméttelepre kerülő műanyagtömeget, mivel 100 százalékban biológiailag lebomló anyagból készült.

A Fujitsu tavaly mutatta be az első, újrahasznosítható anyagokból készült billentyűzetet, amelynél a műanyag komponensek 45 százalékát váltották ki megújuló forrásokból származó anyagokkal. A KBPC PX ECO billentyűzet rendkívüli sikert aratott. A Fujitsu becslése szerint egyedül ennél a terméknél mintegy 60 ezer kg műanyagot takarít meg évente a megújuló anyagokra történő átállással.

Az M440 ECO egérrel a vállalat újfent bizonyítja, hogy a zöld megoldások nem feltétlenül mennek a minőség, a funkcionalitás vagy a teljesítmény rovására. Az ECO modell teljesen úgy néz ki, mint egy normál, jó minőségű műanyag egér, és a legújabb funkciókkal is rendelkezik: pl. gördítő gombbal és nagy pontosságú 1000 dpi-s optikai érzékelővel.

Az M440 ECO egér használata kényelmesebb, mint a műanyagalapú modelleké. A BIOGRADE borítás rugalmasabb a többi megújuló anyagnál, így lehetővé teszi a felhasználó kényelmét szolgáló, és jobb- illetve balkezes használatra is alkalmas, ergonomikus formaterv kialakítását.

Rajat Kakar, a Fujitsu Technology Solutions munkahelyi rendszerekért felelős alelnöke így nyilatkozott az új termékről: "Sok kicsi sokra megy: most újra bizonyítjuk, hogy ki lehet iktatni a nem megújuló erőforrásokat az informatikai életciklusból. A Fujitsu az új ECO egérrel és az egész proGREEN selection kínálattal hangsúlyozza elkötelezettségét az asztali PC-khez szánt, innovatív zöld termékek iránt. Ezzel az egérrel a környezettudatos cégek anélkül járulhatnak hozzá a CO2-kibocsátás csökkenéséhez, hogy fel kellene áldozniuk a tartósságot, a kényelmet, vagy akár mélyebbre kellene nyúlniuk pénztárcájukba."

A Fujitsu honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény