FőoldalRendszerintegrátorRendszergazdai tevékenység teljes körű felügyelete a Novell Privileged User Manager új verziójával
2011. január 14., péntek ::

Rendszergazdai tevékenység teljes körű felügyelete a Novell Privileged User Manager új verziójával

A Novell bejelentette a vállalat továbbfejlesztett "rendszergazda-felügyelő" megoldásának, a Novell Privileged User Manager 2.3-as verziójának megjelenését. A megoldás a rendszergazdák tevékenységének hatékonyabb szabályozásával és ellenőrzésével lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy megfeleljenek a biztonsági és megfelelőségi előírásoknak. A korábban UNIX és Linux platformokra elérhető Novell Privileged User Manager 2.3 kiterjeszti a kiemelt felhasználók kezelését, nyomon követését és auditálását Windows platformokra is

A biztonsági támadások és az adatszivárgás egyre komolyabb problémát okoznak a vállalati informatikai rendszerekben. A külső fenyegetések mellett azonban a belső folyamatok kontrolljára is érdemes hangsúlyt fektetni: a Verizon 2010-es adatszivárgásról szóló (Data Breach Report) jelentéséből kiderül, hogy a biztonsági szabályok megsértésének legalább 48 százaléka belső forrásból eredeztethető. Ennek egyik oka, hogy az alkalmazottak sokszor magasabb szintű jogosultságokhoz jutnak, mint amire munkájuk elvégzéséhez szükségük lenne.

A Novell Privileged User Manager 2.3 megoldja ezt a problémát: biztosítja a rendszergazdáknak a munkájukhoz szükséges jogosultságot, de anélkül, hogy a szervezetet biztonsági kockázatoknak tenné ki vagy veszélyeztetné a törvényi szabályozások betartását. A Novell Privileged User Manager segítségével előre meghatározható, hogy a rendszergazdák milyen parancsokat hajthatnak végre adott UNIX, Linux és Windows gépeken, miközben a termék házirendek alapján rögzíti és auditálja a kritikus felhasználók összes tevékenységét. Ennek köszönhetően a vállalatvezetők késedelem nélkül, pillanatok alatt tudomást szereznek a szabálysértésekről és megtehetik a szükséges lépéseket a biztonság fenntartása érdekében.

"Egyre több biztonsági eseményt tapasztaltunk az elmúlt két évben, ami rávilágít arra, hogy a vállalatoknak bizony gyenge pontja az érzékeny adataik védelme, a biztonsági és megfelelőségi követelményeknek való megfelelés" - mondta Chase Jones, a Novell Privileged User Manager marketingigazgatója. "A Novell Privileged User Manager legújabb verziója már Windows platformon is működik, így a vállalatok egyetlen termék használatával biztonságossá tehetik teljes kiszolgálói infrastruktúrájukat, és megfelelhetnek a biztonsági előírásoknak, mint például a HIPAA vagy a Sarbanes-Oxley" - tette hozzá Jones.

A Novell Privileged User Manager 2.3 főbb újdonságai:

  • Windows audit szolgáltatás: segítségével valós időben nyomon követhető vagy időrendben visszakereshető minden felhasználói aktivitás akár egy helyi, akár egy távoli Windows rendszeren. A logfájlokban a billentyűleütések és egér-klikkelések is naplózásra kerülnek.
  • Remote Desktop Protocol Relay: segítségével menedzselt, titkosított csatornán keresztüli távoli hozzáférés biztosítható a rendszergazdák számára a Windows szerverekhez, anélkül, hogy ezekre ügynökprogramot kellene telepíteni.
  • SSH Relay (Secure Shell Relay): a szolgáltatás lehetővé teszi, hogy a felhasználók biztonságosan, SSH-kapcsolattal férjenek hozzá egy távoli hoszt géphez, anélkül, hogy a kiemelt felhasználói adatokat (jelszó, stb.) ismernék, és anélkül, hogy erre a gépre speciális ügynökprogramot kellene telepíteni.
  • LDAP csoport támogatás: irányelvek hozzárendelése külső LDAP-címtárakban, például Novell eDirectory-ban vagy Microsoft Active Directory-ban tárolt felhasználói csoportokhoz.
  • PUM Run alkalmazás a kiemelt hozzáférésekhez: segítségével adott Windows szervereken futtathat meghatározott, rendszergazdai jogosultságot igénylő alkalmazásokat a kiemelt felhasználó.

A Novell Privileged User Manager 2.3 legfontosabb előnyei:
  • Minden lényeges funkció egy termékben. A termék a rendszergazdai tevékenység naplózása mellett lehetővé teszi a kiemelt felhasználók által végrehajtható parancsok irányelv alapú szabályozását, valamint tartalmaz egy teljes körű audit keretrendszert is.
  • Multiplatform. Linux, Unix és Windows rendszereket egyaránt támogat.
  • A rendszergazdai tevékenységek automatikus elemzése. A termék a rendszergazdai tevékenységet felhasználó, szerver, időpont, végrehajtott parancs alapján elemzi, ezeket osztályozza és hozzájuk színkódot, riasztást rendel. Az osztályozás egyszerűbbé teszi az auditorok tevékenységét, a naplóállományok elemzését.
  • Integráció külső termékekkel. A Novell Privileged User Manager kiválóan együttműködik a Novell Identity Manager személyazonosság-kezelő megoldással, a Novell Sentinel loggyűjtó és -elemző rendszerrel és együttes használatukkal egy teljes értékű megfelelőségi megoldás építhető ki.

További információ a www.novell.com/products/privilegedusermanager weboldalon található.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény