FőoldalKonstruktőrMeghackelték a TSMC-t
2018. augusztus 07., kedd ::

Meghackelték a TSMC-t

Vírustámadás miatt 2 napra leállt az iPhone-ok chipjeit is készítő processzorgyártó

Pénteken törtek be a hackerek a Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) processzorgyártó rendszerébe, és több gyárban is megfertőzték a gyártósorokat, ahol az új iPhone-ok processzorait is készítik. A TSMC még májusban kezdte el gyártani az Apple A12-es chipjét, amely 7 nanométeres technológiával készül, és nemcsak kisebb, de gyorsabb és hatékonyabb is lesz elődjeinél.

Valószínűleg nincs olyan nagyvállalat, amelynél ne próbálkoznának be a hackerek, hogy valamilyen vírust szabadítsanak el a rendszerükön belül. Mindezt szerencsére egy jól felépített védelmi rendszer képes megszűrni, ha viszont nem, abból komoly baj lehet. A Bloomberg beszámolója szerint a TSMC-nél most a legrosszabb dolog következett be: a hackerek által pénteken elszabadított vírus elérte a cég gyártósorait, így több létesítményben is le kellett állítani a termelést. A fertőzés mértéke gyáranként változott, és volt, ahol már szombaton megindulhatott a termelés.

Mindez azért sem jött túl jól, mert a TSMC-nek olyan ügyfelei vannak, mint az AMD, az Nvidia, a Qualcomm vagy az Apple. Az Apple esetében például kérdés, hogy a kétnapos leállás mennyire érinti a hamarosan érkező iPhone bemutatóját. Erre a cég nem tért ki, ahogy arra sem, hogy mekkora veszteséget jelentett a cégnek a kétnapos kényszerleállás.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény