FőoldalKonstruktőrDlogic ipari érintőképernyős PC-k
2017. január 04., szerda ::

Dlogic ipari érintőképernyős PC-k

A beágyazott kijelzőkkel épített berendezések tervezői jól tudják, milyen nehéz egy ilyen terméket piacra vinni a rejtett szoftver- és hardverhibák felismeréséig és teljes kiküszöböléséig. Ha kész, robusztus, megbízható és elfogadható árú okoskijelző modulokkal dolgozunk, mint például a DLOGIC SDM (Smart Display Modul) családja, akkor a fejlesztési idő, ezáltal a termék piacra dobási ideje is jelentősen csökkenthető

endrich 7 2 2

Dlogic ipari érintőképernyős PC-k

A DLOGIC okoskijelző modulok (display modules – DMs) sokoldalú, érintőképernyős számítógépek, melyeket ipari alkalmazásokban történő használatra terveztek. A dizájn flexibilitása okán széles körű használhatóság jellemzi az eszközöket, mindenekelőtt szem előtt tartva az ipari környezet támasztotta elvárásokat, úgymint a széles működési hőmérséklet-tartományt, a magas tűrőképességet és a durva környezeti hatásokkal szembeni ellenálló képességet. A modulok a legkorszerűbb kapacitív érintőszenzorokkal szerelt kijelzőket integrálják az ARM processzoralapú, beépített grafikai funkciókkal rendelkező számítógépbe, mely egy sor ipari szabvány interfészt is kínál a felhasználó számára, mint például az leválasztott CAN-busz, RS-485, MDB, RS-232, I2C, SPI, USB, ethernet, MicroSD, PWM, S/PDIF és számos GPIO. A modulok 9–38 V egyenfeszültségről táplálhatóak.

A DLOGIC kijelzőmodulok 4,3’’, 5’’, 7’’, 9’’, 10,1’’, 12,1’’ és 15’’ képátlóval kerülnek forgalomba, fényerejük átlagosan 550 cd/m2 vagy ennél magasabb érték, és széles betekintési szög jellemzi őket, így vízszintes és függőleges alkalmazásuk is lehetséges. A 10,1’’ és 12,1’’ méretű panelek a tükröződés elkerülése érdekében optikai ragasztással felszerelt touch panelt tartalmaznak. Ez a technológia lehetővé teszi a TFT panel és a touch panel közti légrés ragasztófolyadékkal való feltöltését, minek hatására a két réteg egymáshoz rögzül, a belső tükröződés megszűnik, így jobb láthatósági viszonyok alakulnak ki, még erős fényben használva is a kijelzőt. A ragasztás a mechanikai stabilitás mellett porral, párával és kosszal szembeni ellenálló képességet is ad.

endrich 7 2 3

Felületkezeléssel edzett üveggel az üzembiztonság és az ellenálló képesség tovább növelhető, és a vandálbiztos kivitel is megoldható. Az edzett biztonsági üveg keménysége 8H vagy magasabb, ami meghaladja a vonatkozó szabványok előírta, az ipari touch panelekkel szemben támasztott, jellemzően 6H értéket. A biztonsági üveg is optikai ragasztással kerül a touch panelre, ami lehetővé teszi a teljesen lapos és sima elülső felületet, akár tükröződésmentes, akár ragyogásmentes kivitelben.

endrich 7 2 4

A kínálatban mind a beépíthetőség, mind a tokozás anyaga vagy az alkalmazott tömítési megoldások tekintetében változatos kivitelek találhatók, hogy a modulok minél többféle környezetben legyenek használhatók. Elülső vagy hátsó beépítés, vízálló, porálló, rázkódásálló, rozsdamentes acélalapú megoldások közül lehet választani alapból vagy kérésre.

A Debian Linux disztribúció és a QT grafikai környezet ideális szoftveres platformot biztosít a megbízható működésre. A Debian Linux nyílt forráskódú operációs rendszer a gyakorlatban már bizonyított, a világon számos szerveren fut, és híres megbízhatóságáról és stabilitásáról. Mindemellett nagyon sok kipróbált és hasznos szoftvercsomag érhető el hozzá, melyeket a rendszermérnökök felhasználhatnak saját alkalmazásaikban. A modulok előre telepített operációs rendszerrel kerülnek forgalomba, a meghajtók és a segédprogramok mindegyike ellenőrzésen esett át. A szintén telepített QT grafikus könyvtár és a hozzá tartozó fejlesztőeszközök gyors alkalmazásfejlesztést tesznek lehetővé, ezáltal a mai kornak megfelelő grafikus felhasználói felületek alakíthatók ki az érintőképernyőt igénylő alkalmazások számára.

Az okosdisplaymodulok két processzorplatformra épülnek: az „x” széria a Freescale Arm Cortex A8, iMX535 köré, az „i” sorozat pedig a Freescale Arm 9, iMX257 köré épülnek.

endrich 7 2 5

endrich 7 2 6

A Dlogic a moduljait maga tervezi és kivitelezi, így a vásárló biztos lehet a magas minőségi és megbízhatósági mutatókban.

A DLOGIC displaymodulok használata új, érintőképernyős felhasználói felülettel rendelkező termékek fejlesztésekor, valamint régi termékek áttervezése során a következő előnyökkel jár:

  • A költséghatékony, érintőképernyős ipari PC-modul segítségével gyorsan fejleszthetünk és dobhatunk piacra világszínvonalú grafikus felhasználói felülettel rendelkező terméket.
  • A tervező számára elegendő a mélyreható termék- és alkalmazásismeret, nem szükséges az alaphardver tervezésének részleteibe belemerülni, ebben nyugodtan támaszkodhat a DLOGIC kompetenciájára.
  • Gyorsabb piacra kerülési időt tesz lehetővé a kész platform alkalmazása.
  • Alacsonyabbak lesznek a fejlesztési költségek, mert az alaphardver tervezése helyett elegendő a termékfunkciókra való összpontosítás, mely kisebb létszámú fejlesztőcsapatot igényel.
  • A kiváló minőségű kijelzők alkalmasak mind kültéri, mind beltéri feladatokra többféle elrendezésben is.
  • Megbízható kivitel az ipari alkalmazások széles területén.
  • Különböző környezeti hatások ellen rugalmasan választható kiegészítőopciók állnak rendelkezésre.
  • A grafikus felhasználói interfész kialakítása egyszerűsödik a korszerű érintőképernyős számítógép alkalmazásával.
  • Minden alkatrész és részegység gondos kiválasztással kerül beépítésre, hogy hosszú távú piaci hozzáférhetőségük biztosított legyen. A modulok legalább 7 évig biztosan elérhetőek a kínálatban.
  • Minden részegység ipari alkalmazáshoz készült.

A DLOGIC kijelzőmodulok az ipari környezetben működő grafikus felhasználói interfészt igénylő alkalmazások fejlesztési idejének és költségének csökkentéséhez kiválóan alkalmasak. Az egyedi igényekhez és a terméknek a projekt kezdetétől a piacra kerüléséig szükséges terméktámogatást kiváló mérnökgárda biztosítja.

A forgalmazó Endrich honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény