FőoldalKonstruktőrPraktikus mobilalkalmazás villamosmérnökök számára
2015. május 07., csütörtök ::

Praktikus mobilalkalmazás villamosmérnökök számára

Az RS Toolbox, egy ingyenesen letölthető mobilalkalmazás iOS és Windows 8 operációs rendszert használó eszközökre, mely az elektronikus referenciaanyagokat és a számítási, illetve átváltási eszközöket egy könnyen használható alkalmazásban egyesíti, és kifejezetten elektronikai tervezőmérnökök számára fejlesztették ki

Az elektronikai tervezőmérnökökre a határidők miatt egyre nagyobb nyomás nehezedik, és folyamatosan keresik a tervezési időt lerövidítő eszközöket. Így a vezető internetes keresőmotorok segítségével megtalálható online számítási, átváltási és keresési táblázatok igen népszerűvé váltak. Következésképpen ahhoz, hogy ezt az igényt kielégíthessük – összhangban a vállalat azon stratégiájával, hogy ingyenes, kiváló minőségű és rendkívül hasznos szoftvereszközöket biztosítsunk a mérnökök számára az innováció nyújtotta lehetőségek kiaknázása érdekében –, az RS bemutatta az első tervezéstámogató mobilalkalmazását RS Toolbox néven. Az Egyesült Államokban, ahol a vállalatot Allied Electronics néven ismerik, szintén megjelent egy hasonló alkalmazás Allied Toolbox néven.

Az RS Toolbox egy igen kézre álló, elektronikai tervezőmérnökök, hobbifejlesztők és diákok számára kifejlesztett, népszerű elektronikus referenciaanyagokat és számítási, illetve átváltási eszközöket tartalmazó mobilalkalmazás. Az RS Toolbox iOS operációs rendszert használó mobileszközökön, többek közt az Apple-vállalat iPad, iPhone és iPoD Touch eszközein futtatható. Ráadásul az RS Toolbox már Windows 8 rendszert futtató tableteken és PC-ken is elérhető. Az új alkalmazás az „Electronic Toolbox Pro" alkalmazáson alapul, melyet az a Marcus Roskosch fejlesztett ki, aki korábban már több, igen sikeres, mérnökök számára készült alkalmazást hozott létre. Az Electronic Toolbox Pro nagy sikernek örvend a mérnökök körében; eddig több mint 200 000-en töltötték le.

Funkcionalitás

Az RS Toolbox funkciók széles választékát kínálja, többek között mérnöki kalkulátorokat, átváltási eszközöket és keresési táblázatokat, melyek csoportosítva, a főképernyőn elhelyezett ikonok formájában érhetők el. A funkciók között találhatók például frekvenciaszűrő kalkulátorok, 555 időzítőkonfigurátor, különböző feszültségszabályozó és műveleti erősítőkalkulátorok, vagy olyan nélkülözhetetlen eszközök, mint a számrendszer-átváltók, Ohm-törvény-kalkulátor, illetve akkumulátortípusokat és -méreteket tartalmazó keresési táblázatok.

Ezek mellett még színkódokkal ellátott típuslistákat is tartalmaz ellenállásokhoz és kondenzátorokhoz, illetve sok egyéb eszköz és alkatrész számára, többek között falra szerelhető típusokhoz is. Az alkalmazásban található számítási eszközök rengeteg elektronikus eszköz, mint például induktorok, kondenzátorok, ellenállások és műveletei erősítők számítási értékeit tartalmazzák. Az alkalmazás felhasználói felülete nagymértékben testreszabható, így például 16 különböző nyelv közül választhat.

Egy helyen és mozgásban

Az alkalmazás segítségével a népszerű referenciainformációk könnyedén, egy helyről érhetők el, továbbá azt is biztosítja, hogy ugyanazon eszközök a jövőben is hozzáférhetők legyenek. Időnként nehéz követni, hogy egy-egy projekthez mely internetes forrásból származó referenciainformációkat használtak fel és mikor. Az internetes hivatkozások gyakran elvesznek vagy elérhetetlenné válnak, mire néhány hónap elteltével egy projektet újra átvizsgálnak.

Egy másik fontos szempont, hogy az alkalmazás támogatja a professzionális mérnökök munkájában egyre nagyobb szerepet kapó mozgékonyságot. A mérnököknek gyakran támadnak ötleteik, amikor épp nem a munkahelyükön, hanem például otthon vannak vagy utaznak, és nem a legmegfelelőbb a hely és az idő a laptop kinyitására. Mivel a mobileszközök lehetővé teszik a hirtelen jött inspirációk rögzítését, így az RS Toolbox segítségével a mérnökök bárhol, bármikor feljegyezhetik ötleteiket. Ezek egy felhasználó által létrehozott projektben csoportosíthatók is: például az alkalmazás projekt funkciója segítségével más eszközökből információk, számítási eredmények és diagramok gyűjthetők össze és tárolhatók. A terepen dolgozó mérnökök számára ez az alkalmazás még értékesebb lehet, ha például egy gép vagy berendezés javítása a megrendelőnél történik és gyorsan szüksége lenne a kábelek színkódjaira.

Az RS Toolbox iOS-re a https://itunes.apple.com/al/app/rs-toolbox címről vagy az RS honlapjáról, a www.rs-online.com/designspark/electronics/ címről tölthető le.

Az RS Components honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény