FőoldalKonstruktőrÚj processzorcsalád nagyobb teljesítménnyel és valósidejű feldolgozással
2014. szeptember 24., szerda ::

Új processzorcsalád nagyobb teljesítménnyel és valósidejű feldolgozással

A Texas Instruments bejelentette Sitara™ AM437x típusnevű processzorcsaládját, amely integrált támogatást biztosít ipari automatizálási és vezérlési protokollokhoz, és ezeket olyan innovatív funkciókkal támogatja, mint az adatterminálokhoz kínált dupla kameraport. A rendszerek differenciálását kiválóan támogatja az AM437x processzorok által támogatott valósidejű feldolgozás, amely a négymagos, programozható valósidejű feldolgozó egységekkel (PRU-kkal) érhető el

A PRU-k tehermentesítik a valósidejű feldolgozás alól az ARM® processzormagot az olyan determinisztikus feladatok átvállalásával, mint a motorvezérlés, továbbá számítási kapacitásuk révén lehetővé teszik több ipari terepi protokoll integrált támogatását is. A nagyteljesítményű ARM Cortex®-A9 feldolgozó mag perifériákkal és PRU-kkal összeintegrálása révén olyan kapacitású processzort alkotott meg a TI, amely ideális alapja a gyárautomatizálási, PLC-s, otthoni automatizálási, ember-gép interfészes stb. rendszerek fejlesztésének.

A Sitara AM437x sorozatú processzorok lelke az 1 GHz órajelfrekvenciájú ARM Cortex-A9 processzormag, amelyet a társrendszerek egészítenek ki. Az így előállt SoC rendszerteljesítménye a korábbi generációs Sitara processzorokhoz képest akár 40%-kal magasabb. Az ipari kommunikációs alrendszerekre optimalizált négymagos PRU olyan iparági protokollok szimultán és egy időben dupla támogatását teszi lehetővé, mint az EtherCAT, EtherNet/IP, Profibus, PROFINET-RT/IRT, POWERLINK, Sercos III, IEC61850, valamint a motorvezérlés-visszajelzések kezelésére alkalmas EnDat vagy szenzor- és beavatkozó-interfészeket támogató BiSS. Az integrált, négymagos PRU társprocesszor támogatja a determinisztikus, valósidejű feldolgozást, közvetlen I/O hozzáférést, ill. ultraalacsony késleltetésű feladatok ellátását. Mindezeken felül az újgenerációs Sitara processzorok integrált formában tartalmaznak még két port 1 Gibit ethernet switch-et, két párhuzamos kameraportot, két, független, nyolccsatornás A/D-átalakítót motor-/szenzor-/audiovezérlésre, továbbfejlesztett vektorok lebegőpontos egységet motorvezérlési és audio algoritmusok hatékony futtatására, valamint 9-csatornás Sinc3 szűrőt Σ-Δ A/D-átalakító számára.

A Texas Instruments honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény