FőoldalKonstruktőrMegújult a DesignSpark PCB
2014. február 24., hétfő ::

Megújult a DesignSpark PCB

Az RS Components bemutatta a DesignSpark PCB legújabb verzióját, a vállalat kapcsolási rajzok és nyomtatott áramköri elrendezések készítéséhez kifejlesztett, díjnyertes professzionális szoftverét. A DesignSpark PCB 6.0 verziója a legnépszerűbb felhasználói kérések alapján három új funkcióval bővült, ezáltal még könnyebbé teszi a használatot a tervezők számára: a DesignSpark Mechanical szoftverhez biztosított egyszerűbb exportálási lehetőség, keresztpróbák és egyéni parancsikonok teszik még egyszerűbbé a hatékony eszköz használatát, még gyorsabbá téve a tervek közötti navigációt

Speciális projekttervezési és kivitelezési lehetőségeinek köszönhetően a DesignSpark PCB szoftver rendkívüli népszerűségre tett szert. Világszerte több mint 200 000 felhasználó választotta a terméket, továbbá a tervek és projektek megosztásának és együttes kidolgozásának legnépszerűbb „nyílt forrású hardver" eszközévé vált. A DesignSpark PCB hatodik kiadása az eszköz korábbi, 2013 áprilisában bemutatott verziójára épül, további funkciókkal bővítve azt, köztük a tervezési szabályok online ellenőrzésével (valós idejű DRC) és a buszok tervezési támogatásával.

DesignSpark Mechanical IDF exportálás

A DesignSpark Mechanical 2013. szeptemberi megjelenése óta a DesignSpark PCB felhasználóinak lehetőségük nyílik arra, hogy termékeik mechanikus elemeit a DesignSpark csomag ingyenes eszközével tervezzék meg. Ehhez a DesignSpark PCB szoftverrel készült terveket az ipari szabványnak megfelelő IDF formátumba kell exportálni. A DesignSpark Mechanical szoftverre való lelkes átállást az eszközök közötti szorosabb illeszkedésre vonatkozó felhasználói visszajelzések követték. A visszajelzésekre válaszul a DesignSpark PCB 6.0 verziója egyszerűbb IDF exportálási lehetőséget biztosít a DesignSpark Mechanical szoftverhez. Az új felhasználói felülettel még egyszerűbb a tervek átvitelének folyamata, a számos előkonfigurált beállítás pedig még gyorsabb exportálást biztosít, emellett minimalizálja a felhasználói hibák kockázatát.

Keresztpróba

A 6.0 verzió keresztpróba (X-probe) funkciója azonnali hivatkozást biztosít a szoftveren belül a kapcsolási rajz és a NYÁK-terv nézet között, így még gyorsabbá teszi a tervezési folyamatot. Általában viszonylag egyértelmű a NYÁK-nézet elemeinek beazonosítása, azonban nem mindig egyszerű megtalálni a kapcsolási rajz megfelelő jelölését – hacsak a felhasználó nem rendkívül jól tájékozott és jártas a rendszerben. A keresztpróba lehetővé teszi, hogy a felhasználók egyetlen kattintással váltsanak a két nézet között: bármely nézetben az alkatrészre kattintva azonnal az ellentétes nézet jelenik meg. A funkció NYÁK-nézetből kapcsolási rajzra vált, és fordítva.

Egyéni parancsikonok

A 6.0 verzió új egyéni parancsikon funkciója még rugalmasabb testre szabási lehetőségeket biztosít a felhasználói felületen. A felhasználók most saját parancsikonokat és billentyűparancsokat adhatnak meg az eszköz konfigurálása során, ezáltal még könnyebb és gyorsabb a használat, különösen akkor, ha már korábban más NYÁK-tervező eszközök használata során hozzászoktak egy adott parancsikonhoz.

„Az RS továbbra is szem előtt tartja célját, hogy mind a költségek, mind a használat komplexitása tekintetében elhárítson minden akadályt az elektronikai tervezés elől. Célunk, hogy a szoftver 6.0 verziójának kiadásával előmozdítsuk a DesignSpark PCB felhasználói körének további növekedését, és a villamosmérnökök számára a lehető legjobb nyílt forrású hardver tervezői élményt nyújtsuk," nyilatkozta Mark Cundle, az RS Components műszaki marketingosztályának vezetője. „A DesignSpark felhasználói közösségtől érkező visszajelzés rendkívül hasznos volt a DesignSpark PCB továbbfejlesztésében. A szoftver új verziója pedig teljes mértékben ezt a megközelítést tükrözi, miközben lehetővé teszi a mérnökök számára az ingyenes, mégis nagy teljesítményű tervezőeszközök használatát."

A DesignSpark PCB története:

  • 2010. július – A DesignSpark PCB szoftver első kiadása.
  • 2011. március – NYÁK-elrendezések 3D-s megjelenítésének hozzáadása és továbbfejlesztett könyvtárkezelési funkció.
  • 2011. november – Szimulációs interfész, tervezési kalkulátorok és alkatrész-csoportosító funkció hozzáadása.
  • 2012. október – Továbbfejlesztett könyvtárkezelő, mely hozzáférést biztosít a ModelSource alkatrészkönyvtár 80 000 cikkszámához, valamint árajánlat-kérési lehetőség az anyaglistára és a NYÁK-gyártásra.
  • 2013. április – Online tervezésiszabály-ellenőrzések és buszok integrálása.
  • 2014. január – A DesignSpark Mechanical szoftverhez biztosított egyszerűbb exportálási lehetőség, keresztpróbák és egyéni parancsikonok hozzáadása.

Az RS Components honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény