FőoldalKonstruktőrÁttörés a LED-tartók világában
2013. november 29., péntek ::

Áttörés a LED-tartók világában

A Royal DSM bejelentette a Stanyl® ForTii™ poliamid alkalmazását LED-tartó mátrixban. Ezzel a DSM fejlesztette, nagyteljesítményű poliamid a világon elsőként került LED-mátrix műanyag tartójába integrálásra. A LED-tartó mátrixok egyszerűsítik a LED-es világítástechnikai rendszerek telepítését, csökkentik a költségeket és az időszükségletet is, mivel nincs szükség kézi forrasztásra az alkalmazáshoz. A LED-tartókat kézi erővel, bepattintva, gyorsan a rendeltetési helyükre lehet illeszteni

A DSM-féle Stanyl ForTii F11C tulajdonságai több szempontból is lényegesen jobban azoknál a folyadékkristályos polimereknél (LCP-knél), amelyeket eredetileg erre az alkalmazásra ideálisnak kiáltottak ki. A nagy ütőszilárdság és kiváló áramlási/alakíthatósági tulajdonság lehetővé teszi az eredetileg LCP-khez tervezett fröccsöntőszerszámok megfelelő kitöltését. A Stanyl ForTii-val nagyobb állóképességű, szerelés közben törésre/repedésre sokkal kevésbé hajlamos termékek gyárthatók.

A terhelési alatti magas görbítési hőmérséklet (305 °C) szükséges az újraömlesztéses forrasztás alatti torzulás minimalizálása végett. A DSM megoldása ebben a tekintetben is jobb, mint a konkurens termoműanyagok, például a poliftalamidok (PPA-k) és LCP-k. A gyúlékonysági besorolása UL94 V-0, ezek a LED-tartókra optimalizált változatok pedig az alkalmazási elvárásoknak megfelelően fehér színűek és reflektívek. A Stanyl ForTii-val egyszerűen szerelhető, halogénmentes, kedvező árú LED-mátrixok fejleszthetők.

A Royal DSM honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény