FőoldalKonstruktőrA Vodafone is megerősítette a Quectel M95 GSM modul minőségét és megbízhatóságát
2013. augusztus 23., péntek ::

A Vodafone is megerősítette a Quectel M95 GSM modul minőségét és megbízhatóságát

Mi lehet jobb, mint a jellemzők valós megerősítése a gyakorlatban? A csúcsjellemzőkkel bíró M95 GSM modul is kap ilyen „megerősítést" a felhasználóktől és nemrégiben még a Vodafone tanúsítványát is megkapta. Ráadásul az új firmware-el az eCall és QuecLocator funkciók is elérhetők

A „QuecLocator" egy a Quectel által kifejlesztett és üzemeltetett új funkció, mely képes a GSM modul hozzávetőleges pozíciójának meghatározására a GSM jelből (a környező állomások elérhetősége alapján). A funkció működéséhez aktív GPRS módra van szükség, egy adott AT parancs kiadása után adatokat küld (kb. 200 B) a Quectel szerverére, majd megkapja a művelet eredményét (kb. 200 B). A valós tesztek irányadó pontossága megtalálható a QuecLocator funkció leírásában. Ez a funkció különösen alkalmas lehet városi és ipari környezetben, ahol a GNSS jel esetleg gyenge (az épületek árnyékolása miatt) vagy zavarásnak van kitéve. Ilyen körülmények mellett a néhány 100 m-es pontosság nagyon jó eredmény. További információ a QuecLocator alkalmazási segédletben található.

Az eCall egy kezdeményezés, melynek célja, hogy az EU területén balesetet szenvedett autósok gyors segítséget kaphassanak a 112 segélyhívó szám felhívásával. Ilyen esetben a központnak elküldi a pozíciót és információt a légzsák használatáról, valamint az ütközésérzékelő adatait (lassulás, az ütközés súlyossága).

A M95 most már négyféle firmware-el használható:

  • M95AR01A11 = – a firmware tömeggyártott változata. Bár már van újabb (A21), ez a változat széles körben használt és jól bevált számos felhasználól, ezért a Quectel továbbra is gyárt modulokat ezzel a firmware-el.
  • M95AR01A21 = a legújabb FW, a tömeggyártásban is használják. Ez a FW ajánlott minden új alkalmazáshoz.
  • M95AR02A01 = a legújabb FW, „QuecLocator" támogatással.
  • M95EBR01A03 = új változat az eCall/Era-Glonass és DSSS támogatással.

A SOS electronic értékesítési képviselőitől bármelyik firmware-t kérheti a release note-al együtt, mely a változások részletes leírását tartalmazza.

Érdeklődésével a Quectel bármely moduljáról, keresse az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címet.

Szerezzen Quectel M33 fejlesztőkészletet ingyen!

A SOS electronic lehetőséget biztosít egy teljes M33EVB GSM fejlesztőkészlet és 2 db. M33 modul ingyenes megszerzésére. Az előző játékoktól eltérően, most nem egy újdonságot kínálnak, viszont ez a készlet lehetőséget kínál több GSM alkalmazás kipróbálására, mint például az FTP, SD kártya interfész, valamint kamera interfész. Ehhez mindössze egy egyszerű kérdést kell megválaszolni:

Milyen elven működik a QuecLocator alkalmazás?

A nyertest 2013.8.30-án sorsolják ki.

Elküldöm!

A SOS electronic kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény