FőoldalKonstruktőrInterfészáramkörök tablet PC-k fejlesztői számára
2013. augusztus 12., hétfő ::

Interfészáramkörök tablet PC-k fejlesztői számára

A Texas Instruments két új eszközzel siet a tábla PC-k fejlesztői segítségére. A TCA8424 a világ első „HID-over-I2C"-s, 128-billentyűs billentyűzetvezérlője, amely mellett nincs szükség a termékek gyártáskori programozására, és egyszerűbbé és gyorsabbá is teszi a tervezést ill. a piaci megjelenést. Az új billentyűzetvezérlő egyszerű és költséghatékony módját adja a Windows 8-alapú rendszerekkel való billentyűzetillesztésnek. A másik újdonság, az SN65DSI85 típusnevű DSI-to-FlatLink interfészáramkör célja a grafikus processzorok és LCD-panelek költséghatékonyabb és egyszerűbb összeköttetése. Az SN65DSI85 által támogatott kijelzőfelbontás akár 2560×1600 pixel, amely elérhető tableteknél, netbook/notebook számítógépeknél és egyéb mobileszközöknél

A TCA8424 akár 8×16 (128) billentyű letapogatására alkalmas, így a standard billentyűkön kívül egyedi, speciális billentyűk (pl. hangerőszabályozó, fényerősségszabályozó, internetböngészős navigációs gombok stb.) implementálását is támogatja, szemben a legtöbb konkurens eszközzel, amelyeknél többnyire maximum 80 billentyű támogatott. A fix hosszúságú, nyolcbájtos bemenetfigyelés lehetővé teszi, hogy akár 14 billentyű egyidejű lenyomását is követni tudja az eszköz, így a legigényesebb játékosok sem tapasztalnak rossz felhasználói élményt. A hardveres kódolású HID és REPORT leírók egyszerű szoftveres integrációt tesznek lehetővé.

Az SN65DSI85 optimalizált MIPI DSI interfésze a dupla, 4-sávos MIPI DSI portot kétlinkes, 18/24-bpp FlatLink-re viszi tovább, amely megoldás a legtöbb grafikus processzorral, valamint a 2560×1600 pixeles WQXGA felbontással és 60 fps képismétlési sebességgel is kompatibilis. Az 5×5 mm-es PBGA tokozású alkatrész átlagosan 20%-kal kisebb, mint a konkurens megoldások, amely értékes többletterületet eredményez a kisméretű mobil eszközök áramköri hordozóján. Az LVDS pixelóra maximális frekvenciája 154 MHz, amely a konkurenciát szintén kb. 20%-kal utasítja maga mögé. A DSI sávok 1 Gibit/s sebességgel futnak, a maximális bemeneti sávszélesség 8 Gibit/s.

A Texas Instruments honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény