FőoldalKonstruktőrMásodik generációs buszkonverterek felületszerelhető változatban az Ericssontól
2013. július 12., péntek ::

Második generációs buszkonverterek felületszerelhető változatban az Ericssontól

BMR456-SI sorozatnév alatt bemutatkoztak az Ericsson-féle Advanced Bus Converterek (ABC-k) új, felületszerelhető változatai. A nagy hatásfokú, digitális vezérlésű DC/DC-átalakítók kompatibilisek a felületszerelési gyártástechnológiákkal, megmunkálási minőségüket a precíziós kialakítású kivezetések garantálják. A BMR456-SI konverterekhez új fejlesztésű firmware-t adott ki az Ericsson, amelynek egyik előnye az optimalizált, korábbiakban is alacsonyabb energiafogyasztás. Az új konverterek szabályozott kimenetének pontossága ±2% a teljes, 36 ... 75 V feszültségtartományban, kimeneti teljesítményük maximuma 468 W

A BMR456-SI alapja az egy éve bemutatkozott FRIDA II platform, amely a felületszerelhető BMR456-SI és furatszerelhető BMR456-PI quarter-brick 3E buszkonverterek esetében is kimagasló rendszerteljesítményt nyújt az optimalizált infokommunikációs technológiai alkalmazásokban. Ezen alkalmazásokban közös, hogy rövid reakcióidőt, szűk keretek között szabályozott buszfeszültségeket, bármely munkapontban nagy hatásfokot és alacsony fogyasztást követelnek meg.

A felületszerelhető BMR456-SI sorozat kifejlesztésének legfőbb indoka, hogy a tápegységmodulok fejlesztőit sem kerüli el az igény a kisebb méretű, egyszerűbben gyártható megoldások fejlesztésére. Ezek a követelmények kis- és közepes teljesítményű rendszerek esetében nem jelentenek túl komoly követelményt furatszerelhető alkatrészek használata esetén sem, a nagyteljesítményű, sok ki-/bemeneti pontot támogató adatkommunikációs berendezéseknél azonban más a helyzet.

Az Ericsson-féle felületszerelési tervezés alapja a pontos megmunkálású kivezetések, amelyeket a gyártási folyamat kezdetén helyeznek el és igazítanak be. A gyártási hardver sok átfedést mutat a felületszerelhető BMR456-osokhoz használt darabokkal, amely rugalmasságot és gyorsaságot kölcsönöz a felületszerelhető eszközöknek is. Ez utóbbiak kivezetéseit tehát nagyon szigorú toleranciákkal és mechanikai követelmények szerint gyártják, így a végtermék igen nagy megbízhatóságú lesz.

A bemeneti és kimeneti tápfeszültség csatlakozásokon felül további I/O lehetőségek is adottak a mikrointerfészen keresztül (pl. pozitív/negatív kimenetérzékelés, címző kivezetés, PMBus órajel- és adatkivezetés, „teljesítmény rendben" jelzés, PMBus föld, felhasználó által konfigurálható I/O, különböző riasztó és jelző kivezetések, PMBus távvezérlés és árammegosztás stb.). A mikrointerfész csatlakozóját is úgy alkották meg a tervezés során, hogy kielégítse az Ericsson pontossági követelményeit, és forrasztás során is ideálisan viselkedjen.

A nagyteljesítményű távközlési és adatkommunikációs alkalmazásokra fejlesztett BRM456-SI kétféle bemeneti feszültségtartománnyal, valamint teljesítménnyel érhető el: a távközlési alkalmazásokra optimalizált változat 36 ... 75 V / 420 W, az adatkommunikációs változat 40 ... 60 V / 468 W teljesítményt kínál. A kimeneti feszültség PMBus parancsokkal 4,0 ... 13,2 V között állítható, így a modulok kielégítik a dinamikus buszfeszültségi követelményeket is.

Az Ericsson honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény