FőoldalKonstruktőrMár nem akar a NYÁK-okra vezetéket forrasztani?
2012. december 05., szerda ::

Már nem akar a NYÁK-okra vezetéket forrasztani?

Mini NYÁK csatlakozókkal megoldható! A Phoenix Contact miniatűr NYÁK csatlakozói meglepően egyszerűen kezelhetőek és csekély helyet foglalnak

A Phoenix Contact Combicon HD családjába tartozó új PTSM, PTPM és PTQ csatlakozóinak legfőbb tulajdonságai a kis méret, a megbízható érintkezés, az egyszerű használat és az akár 6 A-es áram. Főleg nagy gyártási sorozatoknál fontos a gyors és pontos kábelezés, lehetőleg a dolgozók figyelmetlenségéből eredő hibák kiküszöbölésével. Az új csatlakozók nagyon jól megfelelnek ezeknek a követelményeknek, pl. a PTQ sorozat mindössze a szigetelt vezeték betolását és egy kar (a csatlakozó felső része) lenyomását igényli a csatlakoztatáshoz.

A kínálatunkban található 4 új sorozat a következő:
PTPM - (PTPM-x/x-P-2,5) egy miniatűr, mindössze 5 mm magas vezeték-kártya (wire-to-board) csatlakozó, mely 2 részből (csatlakozó és aljzat) áll és a vezetékek csupaszolás nélkül fogadja (IDC). Ideális ethernet vagy más 0,14/0,34 mm2 (AWG 22-26) keresztmetszetű kábelekhez. A maximális áram 2-4 A/160 V típustól függően, a lábtávolság 2,5 mm. A tüskék száma mindig páros (2-4-6-8-10).
PTSM - a PTPM sorozathoz hasonló csatlakozó, de a kábelrögzítés csavarnélküli rugós érintkezővel történik, betolós (Push-in) módszerrel. Ezzel legfeljebb 0,5 mm2-es tömör vagy sodrott vezetékek használhatók.
PTSM - (PTSM-x/x-2,5-H [fekvő] ill. PTSM-x/x-2,5-V [álló]) csatlakozók a vezetékek NYÁK-ra történő közvetlen csatlakoztatásához (átmenőfuratos/THT és SMT változatban).
PTQ - IDC (csupaszolás nélküli) vezeték-kártya csatlakozó a vezetékek legegyszerűbb csatlakoztatásához. Csak az ethernet vagy más 0,14/0,34 mm2-es kábel bedugására és a csatlakozó felső részének lehajtására van szükség a csatlakozáshoz – szabás, csupaszolás és bármilyen szerszám használata nélkül. Nem szükséges szerszám a vezeték kiszedéséhez sem – csak a csatlakozófedelet kell felhajtani. A maximális áram 4 A/160 V, a lábtávolság 2,5 mm a magasság pedig 8 mm.

A dugaszolós PTPM és PTSM sorozat azonos aljzatot használ (PTSM-x/x-HH-2,5 [fekvő] ill. PTSM-x/x-HV-2,5 [álló]), ami tovább növeli a variálhatóságukat. Az aljzatok THT és SMT változatban egyaránt rendelkezésre állnak (álló és fekvő kivitelben). Ezek a miniatűr csatlakozók univerzálisan használhatók tápcsatlakozáshoz, digitális adat és analóg jelekhez, LED panelek csatlakoztatásához és még sok más célra. Mind a 4 sorozat tekercses kiszerelésben (TR – Tape on Reel) kapható, így alkalmasak a gépi beültetésre.

Előnyök/Jellemzők:
1. univerzális NYÁK csatlakozók
2. miniatűr méretek
3. nagyon egyszerű használat
4. használati módjuk jelentősen csökkenti a kábelcsatlakoztatás hiba arányát
5. 2-8 pólus (max. 10 pólus PTPM-nél)
6. alkalmas ethernet (Cat5e), vegyes jelvezeték, tápfeszültség és egyebek csatlakoztatására
7. használható 2-6 A/160 V-ra (típustól függően)
8. SMD és TH változatok
9. fekvő és álló kivitel

Részletes leírás a Phoenix PTSM és PTPM valamint Phoenix PTQ, áttekintésben, továbbá az egyes típusok adatlapján található. Számos változatot tart raktáron a S.O.S. electronic, a nem raktári típusok iránti érdeklődésével pedig keresse az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címet.

Szerezzen ingyenes PTSM és PTQ termékmintát!
Írja le, mire használná az új csatlakozókat, cserébe a S.O.S. electronic már előkészítette a PTSM-0,5/3-2,5-V-THR-R44 és PTQ0,3/2-2,5THR termékmintákat az Ön részére!

Ötleteit küldje a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

A S.O.S. electronic kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény