FőoldalKonstruktőrMegfelelően szellőztet? - ezzel a monitorral azonnal megtudhatja
2012. július 04., szerda ::

Megfelelően szellőztet? - ezzel a monitorral azonnal megtudhatja

Zárt térben a széndioxid koncentráció nagyon gyorsan nő. A Figaro CDM4161a kalibrált moduljával ez egyszerűen és megbízhatóan ellenőrizhető

A friss levegő CO2 tartalma kb. 400ppm és egy átlagos szobában a CO2 koncentráció már egy órán belül megduplázódik egyetlen nyugalomban lévő ember benntartózkodása esetén. Ha többen is vannak a szobában, akik ráadásul valamilyen fizikai tevékenységet végeznek, akkor a szoba légminőségének megtartásához szükséges légcsere mértéke akár óránként többszörös is lehet. Tartós benntartózkodáshoz 1000 ppm az elfogadott maximális érték, míg a friss levegő érzés határértéke 700 ppm. Magasabb koncentrációnál fáradtság és álmosság jelentkezik és magas CO2 tartalom krónikus problémákhoz vezethet. A fenti példából látszik, hogy milyen gyorsan egészségtelenné tud válni a levegő, például egy rosszul szellőztetett irodában. Természetesen a megfelelő szellőztetés legnagyobb akadálya a fűtési és klímatizálási költségek növekedése.

Előnyök / jellemzők:
1. előre kalibrált modul CO2 koncentráció mérésére
2. egyszerűen alkalmazható
3. hosszú élettartam
4. 400-4000 ppm tartomány alkalmas légminőség mérésére
5. lineáris kimenet a 0,4 - 4 V tartományban
6. alacsony, 300 mW-os fogyasztás

A készre szerelt Figaro CDM4161a modul kiválóan alkalmas a beltéri CO2 koncentráció ellenőrzésére. A mérési tartomány 400-4000 ppm, mely 0,4-4 V kimeneti feszültségnek felel meg. A modulnak van egy "Kontrol" kimenete is, mely magasra vált, ha a koncentráció meghaladja az 1000 ppm értéket. Ez alkalmas például közvetlen szellőzés vezérlésre. A CDM4161a karbantartásmentes, a gyártáskor előre kalibrálva van, de a "Reset" bemenetre adott magas szint után újrakalibrálható (a 400 ppm érték beállítása).
A CDM4161a használható szellőzés vezérlésre, de valamilyen kijelzővel együtt akár vizuális megfigyelésre is alkalmas. Végül egy ilyen megoldás energia megtakarítást is eredményez a fűtési és klíma rendszereknél, de legfőképpen javítja a beltéri légminőséget.
Részleteket a CDM4161a és TGS4161 adatlapból tudhat meg.
Az első darabok már raktáron vannak, érdeklődés esetén keressen bennünket az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

A SOS electronic honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény