FőoldalKonstruktőrGreenPAK emulációs hardver- és szoftvereszközök a Silegotól
2011. szeptember 26., hétfő ::

GreenPAK emulációs hardver- és szoftvereszközök a Silegotól

A Szilícium-völgy szívében, Santa Clarában székelő, konfigurálható logikai és kevertjelű áramköröket fejlesztő Silego Technology vállalat bejelentette GreenPAK Emulation Kit nevű fejlesztőkészletét, valamint GreenPAK Designer szoftverét, amelyeket egyaránt a GreenPAK-sorozatú, programozható, kevertjelű kapuáramköreikhez kínálnak. A GreenPAK Designer (lásd 1. ábra) az 1.04.07 verziótól kezdődően kompatibilis az új GreenPAK Emulation hardverrel, amellyel karöltve ideális fejlesztői platformot biztosít a GreenPAK-alapú rendszerek fejlesztéséhez és teszteléséhez egyaránt

A mindössze 2×2 mm oldalméretű GreenPAK integrált áramkörök voltaképp kevertjelű, logikai IC-k, amelyek egyszerűbb rendszereknél minden probléma nélkül képesek 4-vagy 8 bites mikrokontrollerek kiváltására, valamint szimpla, diszkrét, kevertjelű logikai hálózatok megépítésére, amelyek a konkurencia megoldásaihoz képest lényegesen olcsóbbak, valamint hely- és energiatakarékosabbak lehetnek. Az áramkörökbe integrált véges állapotgéppel, számlálókkal, programozható logikai részekkel, késleltetőkkel, A/D-átalakítókkal, feszültségreferenciákkal, oszcillátorral, PWM szabályozóval alkalmazások ezrei valósíthatók meg egyszerűen és gyorsan, legyen szó távolság-, mozgás- vagy hőmérséklet-érzékelésről, LED-meghajtásról, motorvezérlésről, érintésérzékelésről vagy túlfeszültség-védelemről.

2. ábra. A GreenPAK Emulation Tool emulációs szoftver fejlesztői felülete 2. ábra. A GreenPAK Emulation Tool emulációs szoftver fejlesztői felülete
A Silego új, Design Emulation Kithez tartozó szoftvere (lásd 2. ábra) kompatibilis a Microsoft Windows és Mac OS operációs rendszerekkel is, ezenfelül teljesen grafikusak, kódfejlesztést és kódfordítást nem igényelnek a GreenPAK áramkörök fejlesztéséhez. A fejlesztőkit alapkiépítésben tartalmaz egy jelgenerátort és egy sor konfigurálható bemenetet és kimenetet is. A kit béta-tesztelésében részt vevő fejlesztőmérnökök örömtelinek, egyszerűnek, intuitívnak titulálták a Silego fejlesztőkörnyezetét, és többségük szerint célravezetőbb, mint diszkrét áramköröket tervezni, vagy kis adatszélességű mikrokontrollerekre kódot fejleszteni.
"A fejlesztők GreenPAK Emulation Kitünk és GreenPAK Designer szoftverünk segítségével percek alatt megtervezhetik áramköreiket, alakíthatnak ki tesztelési környezetet, és futtathatnak szimulációt -kommentálta a vállalat bejelentését Aron Cooperman, a Silego Technology termékmarketing-igazgatója. - Megoldásunkat mindenekfelett a rugalmasság és gyorsaság jellemzik, és ez nemcsak a tervezésre, hanem a tesztkörnyezet-építésre és a tervezési kollaborációra is igaz."
A GreenPAK architektúráról és fejlesztőeszközeiről számos képzési anyag, fejlesztési példa és alkalmazás érhető el több nyelven is a Silego Technology weboldalán. Ugyanitt adott a lehetőség technikai támogatás és négyszemközti képzések beütemezésére is.

3. ábra. A GreenPAK Emulation hardver kit Fejlesztőkártyája 3. ábra. A GreenPAK Emulation hardver kit Fejlesztőkártyája
A GreenPAK Designer szoftver a greenpak.silego.com weboldalról ingyenesen letölthető, a GreenPAK Emulation hardver kit (lásd 3. ábra) pedig vagy közvetlenül a Silego értékesítőitől, vagy a helyi képviseleten keresztül érhető el. A Silego webáruházából rendelve a kit ára 69 amerikai dollár.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény