FőoldalGyártósorIonos kromatográfiai megoldás a NyÁK-tisztaság vizsgálatához
2017. november 29., szerda ::

Ionos kromatográfiai megoldás a NyÁK-tisztaság vizsgálatához

A nyomtatott huzalozású hordozók tisztaságának ellenőrzésére a legújabb ipari szabványok szerint többféle megoldás is kínálkozik. A ZESTRON csúcstechnológiás analitikai tudásközpontjában az egyik legátfogóbb megoldást nyújtó módszer az ionos kromatográfia, amely egy rendkívül nagy érzékenységű módszer, részletes végeredményeket szolgáltatva az anionok, kationok, gyenge organikus savak jelentlétéről a nyomtatott huzalozású hordozók felületén az IPC-TM-650 2.3.28A specifikációi szerint. Ez lényegében azt jelenti, hogy az olyan kritikus anyagok, mint a bromidok és kloridok jelenléte, illetve azok mennyisége meghatározható ezen az úton

Az egyszerű méréstechnikai megoldásokhoz képest (mint pl. a szennyeződésmérők vagy omegaméterek), ahol az iontartalom csupán a nátrium-kloridnak való megfelelőséget illetően kerül megállapításra, az ionos kromatográfia egyedi ionokra nézve is kvantitatív és kvalitatív mérési eredményt szolgáltat. Ezzel a potenciális hibalehetőségek (mint pl. szivárgóáramok, elektrokémiai migráció, korrózió stb.) jól felmérhetők.

Az ionos kromatográfia kétféleképp is alkalmazható: egyrészt képes az irányelveknek megfelelően, forrasztás után a tisztaság igazolására, másrészt pedig használható mikrohuzalkötés vagy bevonatfelhordás előtt a megfelelő tisztaság biztosítására is.

A ZESTRON honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény