FőoldalGyártósorEzüstbevonatú, nikkeles töltetű epoxigyanta
2015. január 20., kedd ::

Ezüstbevonatú, nikkeles töltetű epoxigyanta

A Master Bond EP79 egy kétkomponensű, elektromosan vezető tulajdonságú epoxigyanta, amelyet nagy teljesítményű kötésekhez, bevonatokhoz és szigetelésekhez ajánl a gyártó. A vezetőkitöltőként legnagyobb arányban ezüstbevonatú nikkelt tartalmazó gyanta költséghatékony alternatívája a hagyományosabb szellemiségben alkalmazott, ezüsttöltésű epoxiknak

Az EP79 tömegarányát tekintve kényelmes, 1:1 arányú keverék, amely szobahőmérsékleten rövid, emelt hőmérsékleten pedig még gyorsabban köt. A tulajdonságai optimálisan úgy használhatók ki, ha éjszakára hagyják száradni szobahőmérsékleten, amelyet egy 1-2 órás megkötés utáni, emelt hőmérsékletű időszak követ.

Az EP79 lineáris zsugorodása megkötés alatt kismértékű. A kötési szilárdsága és keménysége relatíve kiváló, kibírja a hőciklusok és rázások hatását is. A kitöltőanyag természetéből adódóan a termikus vezetőképesség kiváló. Az anyag 100%-ban reaktív, nem tartalmaz hígítószereket vagy oldószereket. A térfogati fajlagos ellenállás kimagaslóan alacsony, mindössze 0,005 Ωcm.

Az EP79 használata során csak minimális megereszkedéssel és csöpögéssel kell számolni még függőleges felületek esetén is, de 5—10% megfelelő oldószer (xylene, aceton, MEK stb.) hozzáadásával folyékonyabbá is tehető. A kiváló termikus tulajdonságok akár kriogénalkalmazásokban történő használatot is lehetővé tesz.

Az EP79 ellenáll a víznek, olajoknak és tüzelőanyagoknak, a tapadása fémekre, kompozitokra, üvegre, kerámiára, vulkanizált gumira és sokféle műanyagra kiváló. Az A és B jelű összetevők színe egy­aránt szürke. Az EP79 kiválóan alkalmas az elektronikai, űrkutatási, számítástechnikai, félvezető és elektrooptikai iparágak alkalmazásaira.

A Master Bond honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény