FőoldalGyártósorA jövőgenerációs adagolószelepek precíziós szelepvezérlője
2014. június 05., csütörtök ::

A jövőgenerációs adagolószelepek precíziós szelepvezérlője

Megnöveli az adagolás sebességét, a termelékenységet, a precizitást és a pontosságot

A Nordson cégcsoport vállalata, a Nordson EFD, a világ vezető precíziós folyadék­adagolórendszer gyártója, bemutatja az új ValveMate 9000 modern, precíziós szelepvezérlőt, melynek bonyolult mikroprocesszoros áramköre lehetővé teszi napjaink fejlett termékeinek, mint például orvosi műszerek, autóalkatrészek és szállítható elektronikai termékek gyártási folyamataiban használt ragasztóanyagok, kenőanyagok és más szerelési folyadékok precíz, pontos és reprodukálható adagolását.

A ValveMate 9000 olyan előremutató tulajdonságokkal is rendelkezik, mint például az Auto-Increment (automatikus átállítás) üzemmód, amely egy bizonyos adagolási szám vagy egy meghatározott időtartam letelte után átállítja az adagolási paramétereket.

A ValveMate 9000 független, kettősszelep-vezérléses programozási lehetőséget nyújt. Ezek a szelepek 24 wattos hőmérséklet-szabályozóval rendelkeznek a J-típusú termopárokhoz. Minden csatorna egy távoli, nagy sebességű szolenoid szelepet vezérel, akár 500 Hz-es frekvenciával. Az ilyen gyors adagolási sebességek mellett a nagyfeszültség potenciálisan károsíthatja az adagolórendszert, ezért a ValveMate 9000 egy egyedi spike-and-hold (tüske és megtartás) funkcióval rendelkezik. Megfelelő beállítás esetén ez a funkció lehetővé teszi, hogy a vezérlő egy, a felhasználó által megadott időtartamig feszültségcsúcsot hozzon létre, majd egy felhasználó által megadott megtartási szintre csökkentse a feszültséget akkor, amikor a feszültségcsúcs időtartama véget ér.

Mindezek mellett két elektronikus nyomásszabályzó biztosítja a folyadéktartály stabilitását oly módon, hogy konzisztens adagolás tart fenn, és biztosítja az adagolás nyomásvezérlését. Ez lehetővé teszi azt, hogy a rendszer kompenzálja a periodikusan változó körülményeket, mint például a folyadék viszkozitásának változását, valamint azt is, hogy módosítsuk az adagolási sémát és különböző mennyiségű folyadékot adagoljunk ki.

A ValveMate 9000 – a többi vezérlővel ellentétben – lehetővé teszi, hogy távolról, egy kiszolgáló számítógépről vagy egy programozható logikai vezérlőről (PLC) programozhassuk be az adagolóállomás beállítási paramétereit. Ennek a tulajdonságnak köszönhetően pedig gyorsan és menet közben tudjuk elvégezni a beállításokat anélkül, hogy megállítanánk a gyártósort.

Claude Bergeron, az EFD globális termékvonal-menedzsere szerint: „A szelepvezérlők kivételesen pontos és költséghatékony módot biztosítanak arra, hogy szabályozzuk az adagolási ciklust, és maximális hatékonysággal üzemeltethessük a gyártósorokat anélkül, hogy olyan időpazarló programozásra vagy mechanikai beállításokra lenne szükségünk, amelyek a gyártósor leállítását igényelnék. A vezérelt folyadékadagolás előnyei közé tartozik a magasabb hozam, a magasabb szintű folyamatirányítás, a jobb minőség, a kevesebb újrafeldolgozás, a csökkenő selejt és az alacsonyabb gyártási költségek."

A Nordson EFD honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény