FőoldalGyártósorKifinomult gyártástervezési szoftverek a SIPLACE-től
2014. március 11., kedd ::

Kifinomult gyártástervezési szoftverek a SIPLACE-től

A SIPLACE Pro új funkciókat kapott, és kiegészült olyan innovatív bővítményekkel, mint a SIPLACE SiCluster MultiLine és SIPLACE Material Manager. A felhasználói igényekkel kombinálható modulok kiváló konzisztenciájú szoftveres támogatást nyújtanak a felületi szereléstechnológiával kapcsolatos tervezési munkafolyamatokhoz, amely lehetővé teszi a hatékonyabb és gyorsabb feladatütemezést

Ez egyben az ütemterv minőségi feljavulását is jelenti, hiszen végeredményben a gyártási kapacitás kihasználása jobb hatásfokkal történik, az anyagvonatkozású sormegállások ritkábbak lesznek, az átállási idők pedig rövidebbek.

Az új SIPLACE szoftverek lehetővé teszik az ún. feladatklaszterekbe történő csoportosítást. A SIPLACE Material Manager az elektronikai gyártóknak SMT-specifikus alapanyag logisztikai rendszert nyújt, amely a vállalati erőforrástervező rendszer számára transzparens. A SIPLACE Material Manager elősegíti a gyártási alapanyagok követését és egyedi tokszinten történő kezelését, eltérően a legtöbb ERP rendszernél elérhető „teljes darabszám" elvű kezeléssel. A SIPLACE Material Manager tehát szűkíti az ERP, a tervezési és gyártásterületi szintek közötti szakadékokat, és automatikus raktárkezelést, optimalizált darablista-generálást, MSD kitettségi idők nyomon követését és valódi anyagfelhasználási nyomon követést biztosít a SIPLACE beültetőgépek adatai alapján.

Amint a gyártási munkamenetek elkészültek, a gyártástervező feladata azok átalakítása a részletes gyártási tervvé. A beállítási erőfeszítések csökkenthetők azzal, ha a különböző termékeket és munkameneteket családokba kombináljuk. A SiCluster MiltiLine támogatást nyújt a gyártástervezőnek ahhoz, hogy a gyártási munkameneteket több gyártósorra optimalizáltan beütemezze. A szoftver figyelembe veszi a gyártósorra vonatkozó megkötéseket és azok konfigurációját (beültető fejek, adagolók száma és elrendezése, forrasztási folyamatok, tesztprocedúrák stb.), és számításba veszi a termékek közötti korrelációt is többek között a kétoldalas beültetés, almodulok vagy egymás mellett nem kezelhető termékek vonatkozásában. A rendszer az adatokat szétküldi a gyártósoroknak és SIPLACE beültetőplatformoknak, és családokba (ún. „klaszterekbe") csoportosítja őket. Az ütemező kiválaszthatja azt is pár egérkattintással, hogy miben érdekelt inkább: a termelékenység maximalizálásában vagy a beállítási erőforrás-szükséglet leszorításában.

A beállítási erőforrás-szükséglet további csökkentése érdekében a gyártástervező részére rendelkezésre állnak a SIPLACE innovatív beállítási koncepciói. Például, ha az alkatrészek különböző jövendő családokban kerülnek felhasználásra, csoportosíthatók megadott átállási táblákba is, amelyeket állandóként lehet behivatkozni a tervekben. Mivel ezek a táblák helyükön maradnak a sorbeállítás megváltozása esetén, ez elősegíti az átállási idők rövidülését és a szükséges táblák számát. Az osztott táblás mód használata ajánlott „lebegő" beállításokhoz, amelyeknél a táblázatok virtuális felosztása történik a gyártósoron: míg az egyik termék vagy klaszter tovább fut a soron, addig az operátorok a következő termékek adagolóit telepíthetik az elérhető bővítőhelyekre. Ez lehetővé teszi a SIPLACE gépek szünetmentes működését, mialatt az új termék a soron indításra kerül.

A SIPLACE honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény