FőoldalGyártósorAutomatizált, forró forraszos kivezető-ónozó rendszer
2013. május 10., péntek ::

Automatizált, forró forraszos kivezető-ónozó rendszer

Az ACE Production Technologies bejelentette LTS 300 megoldását. Ezzel az automatizált, forró forraszos rendszerrel minden furatszerelt és felületszerelt alkatrész újrakondicionálható, így biztosítható kompatibilitásuk az RoHS és nagy megbízhatósági előírásokkal

„Az új LTS 300 egyetlen gép formájában teljesít három szükséges folyamatot: elvégzi a furatszerelhető alkatrészek bemerítését, a chipek és LCC-k áthúzását, valamint a QFP tokozású alkatrészekhez szükséges, vákuumos forgatóval is felszereltük. A végeredmény egy gyors, rugalmas, megbízható berendezés, amely valamennyi ónozóalkalmazással kompatibilis" — nyilatkozta Alan Cable, a vállalat elnöke.

Az LTS 300 az alábbi feladatokra alkalmas:

  • öreg alkatrészek felújítása: az eloxidálódott felületek eltávolítása és Sn/Pb anyagú felújítása,
  • az arany leoldása az alkatrész-kivezetésekről folyékony ón-ólom forraszban,
  • ónbajszok eltávolítása,
  • RoHS-kompatibilis alkatrészek ón-ólmossá alakítása és fordítva,
  • forraszthatósági tesztelés IPC/EIA J-STD-001 és ANSI-GEIA-STD-0006 szerint,
  • BGA-tisztítás: felesleges forraszpaszta eltávolítása a kiemelt BGA-ról gyorsan és hatékonyan.

Az LTS 300-ban lapos hullámú forraszfúvókával történik a furatszerelhető alkatrészek bemártásos feldolgozása. A gép programvezérlés alatt mozgatja az alkatrésztartó tálcát. Az előfűtött, folyasztószerezett alkatrészekről először eltávolítják a rajtuk lévő bevonatot. Mialatt a forraszban vannak az alkatrészek, oldalazó mozgás segíti az eltávolítandó bevonat hatékonyabb leoldását. Az alkatrésztálca visszatér a folyasztószerező állomásra, amelyben a kivezetéseket még egyszer folyasztószerezik, majd következik a második forraszfürdő, amelyben rákerül a kivezetésekre a végső, homogén bevonat.

Az LTS 300 a chipek, LCC-k és MELF-ek feldolgozására áthúzós folyamatot alkalmaz átíveléses forraszfúvókával. Az alkatrészeket forraszhullámon húzzák át programvezérlés szerint, majd miután kilépnek a hullámból, a lefelé áramló forrasz leszedi róluk a felesleget, amely specifikáción belül hagy mindent.

A fine-pitch alkatrészekkel is kompatibilis QFP ónozóeljárás oldalhullámú forraszfúvókát alkalmaz. Ezeknél az alkatrészeknél az oldalirányú hullám távolítja el az eredeti bevonatot, majd viszi fel az újat.

Az ACE Production Technologies honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény