FőoldalArchívumA FlyNet újra szárnyal: a Lufthansa újraindítja fedélzeti internetszolgáltatását
2009. október 20., kedd ::

A FlyNet újra szárnyal: a Lufthansa újraindítja fedélzeti internetszolgáltatását

A Lufthansa új partnere, a Panasonic biztosítja a világ legnagyobb teljesítményű fedélzeti hotspotját.Jövő év közepétől a Lufthansa újraindítja FlyNet szélessávú internetszolgáltatását, így a légitársaság utasai ismét teljes szabadsággal kommunikálhatnak az interneten keresztül a felhők felett. Ráadásul az új szolgáltatás szabványos GSM/GPRS hálózaton is továbbítja az adatokat

A WLAN-alapú internethozzáférés mellett a FlyNet hamarosan a mobiltelefonos SMS-küldés és az okostelefonos (PDA, iPhone vagy BlackBerry) adatátvitel lehetőségét is biztosítani fogja a Lufthansa utasainak. A légitársaság azt tervezi, hogy új üzleti partnerével, a Panasonic-kal közösen 2010 végére valamennyi tengerentúli járatát felszereli a FlyNet technológiával.

A FlyNet újraindításával a Lufthansa visszaszerzi globális vezető pozícióját a fedélzeti kommunikáció terén. "A Lufthansa utasai valódi felső kategóriás fedélzeti kommunikációs szolgáltatást vehetnek igénybe." - jelentette ki Wolfgang Mayrhuber, a Lufthansa elnök-vezérigazgatója. "A nagy távolságú járatokon olyan választékot kínálunk az üzleti utasoknak kommunikációs lehetőségekből, mint bármelyik nagy teljesítményű földi hotspot vagy luxushotel." Ily módon a FlyNet teljessé teszi a Lufthansa minden utazási fázist lefedő, egységes kommunikációs kínálatát.

"Nagy örömmel dolgozunk együtt a Lufthansával szélessávú csatlakozási megoldásunk, az exConnect bevezetésén." - nyilatkozta Paul Margis, a Panasonic Avionics Corporation vezérigazgatója. "Az utasok internethozzáférésének biztosításában eddig megszerzett tapasztalata ideális partnerré teszi számunkra a Lufthansát az eXConnect szolgáltatás bevezetéséhez. A Lufthansa egykor valódi úttörő szerepet vállalt a FlyNet szolgáltatás elindításával. Büszkék vagyunk rá, hogy most segíthetünk neki visszaadni a FlyNetet az utasoknak."

A Lufthansa tudatosan törekszik a nagy sávszélesség elérésre, hiszen ez teszi lehetővé egyebek mellett a korlátlan webböngészést, e-mail és fájlátvitelt, valamint a VPN szolgáltatások használatát. Ezenkívül kizárólag szélessávú csatlakozással valósíthatók meg az olyan tervezett jövőbeni alkalmazások, mint pl. a távgyógyászat, amelynél a hálózaton keresztül továbbítják a fontos betegadatokat a földi állomásra.

A FlyNet kivételesen felhasználóbarát megoldás. A WLAN- vagy GSM/GPRS-kompatibilis eszközzel rendelkező utasok a nyilvános hotspotoknál megszokott módon, a repülőgép fedélzetének bármely pontjáról elérhetik a hálózatot. A használt eszköztől (pl. laptop vagy okostelefonok) függően választhatnak, hogy mobilszolgáltatójukon keresztül kérik a számlát vagy hitelkártyával fizetnek. A légitársaság az egyórástól a havi átalánydíjig különböző árképzési modelleket tervez. Az utasok törzsutas-kilométereiket is felhasználhatják a WLAN-alapú internetcsatlakozás kifizetésére. A konkrét termékek pontos árát később hozzák nyilvánosságra. A Lufthansa fokozatosan vezeti be a szolgáltatást tengerentúli járatain.

A projekttel a légitársaság a Lufthansa FlyNettel szerzett pozitív tapasztalatokat építi tovább. A légitársaság 2003. január 15-én indította el a világ első, szélessávú internethozzáférést kínáló, menetrend szerinti repülőjáratát. A WLAN-alapú szélessávú internetcsatlakozás nagy népszerűségnek örvendett és rendkívül megbízhatónak bizonyult a 2004 májusa és 2006 vége közötti időszakban, amikor is a Lufthansa akkori partnere, a Connexion by Boeing megszüntette a szolgáltatást. Akkor 69 nagy távolságú járaton volt elérhető a FlyNet, és a Lufthansa rendelkezett a legnagyobb "internetes" légiflottával a világon, amelynek szolgáltatásait 30 ezer felhasználó vette igénybe havonta.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény