FőoldalArchívumBetekintésvédelem Amerikából - hatvan fokos diszkréció
2009. október 19., hétfő ::

Betekintésvédelem Amerikából - hatvan fokos diszkréció

Gyakran szeretnénk megosztani másokkal képernyőnk tartalmát, máskor épp ellenkezőleg, inkább elrejtenénk a kíváncsi szemek elől.A 3M betekintésvédelmi szűrői 60 fokra csökkentik a képernyő láthatóságát, ami gyakorlatilag egyetlen emberre szűkíti a monitor lehetséges közönségének körét

A számítógép monitorok gyártói a mai napig büszkén hangoztatják lcd képernyőikről, hogy 160, vagy még ennél szélesebb szögből is tiszta képet adnak. Valóban lehet haszna annak, ha a monitor képét nem pont szemből, illetve többen is jól látják, de legalább ennyi helyzet adódik, amikor nem szeretnénk másokkal megosztani képernyőnk tartalmát - mégis kénytelenek vagyunk.

Ezt az ellentmondást oldják fel az amerikai 3M által kifejlesztett Vikuiti(tm) betekintésvédelmi szűrők. A kézben tartva ezüstös, sötétszürke kemény lap egy egyszerű, pici, sínszerű eszközzel rögzíthető a képernyőre. Innen bármikor lehúzhatjuk, de a teljes megoldás annyira vékony, hogy a hordozható gép fedele akkor is lezárható, ha rajta hagyjuk a filtert. A látószöget 60 fokosra csökkenti, ami a gyakorlatban pont annyira szűk, hogy még a szorosan mellettünk ülő sem láthatja, amit mi, de elég széles ahhoz, hogy a felhasználó apró mozgásai még ne befolyásolják a kép minőségét. A betekinttésvédelmi eszköz bármely méretben kapható, a szokásos 4:3-as és szélesvásznú monitorméreteken felül most már netbook-okra és pda-kra is.
A szűrő működési elve leginkább a szalagfüggönyéhez hasonlít. A vékony rétegben lévő mikrolamellák csak a képernyő síkjára merőlegesen engedik át a fénysugarakat, oldalról nézve csak üres, fekete képernyő látszik. Konferenciákon, repülőgépen, kávézókban, várótermekben vagy bármely más közösségi térben a szűrő előnyei egyértelműek, ám a privát felhasználás során is számtalan helyzet adódhat, amikor jobban szeretnénk, ha csak egyedül látnánk a monitort.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény