FőoldalArchívumHálózati labor HP támogatással a Debreceni Egyetemen ProCurve Campus teszi átfogóvá a hallgatók hálózati ismereteit
2010. április 20., kedd ::

Hálózati labor HP támogatással a Debreceni Egyetemen ProCurve Campus teszi átfogóvá a hallgatók hálózati ismereteit

A Hewlett-Packard Magyarország bejelentette, hogy a HP támogatásával új hálózati labort adnak át a hallgatók számára a Debreceni Egyetemen.Az egyetem informatikai oktatási portfóliója ezáltal kétszemeszteres "LAN hálózatok felépítése ProCurve eszközökkel" képzéssel bővül ki

A HP a Debreceni Egyetem hálózati laborját tananyaggal, valamint eszközökkel támogatta, továbbá 4 oktató részére ingyenes képzést biztosított. A HP ProCurve hálózati technológiákról és megoldásokról szóló képzés idén február 15-től már elérhető a diákok számára. A két szemeszterből álló hálózati képzésen való részvétel az egyetem hallgatói számára ingyenes.
"A HP hálózati eszközeivel és technológiáival a diákok már tanulmányaik során megismerkedhetnek, így a munkaerőpiacra kikerülve jelentős előnnyel indulhatnak. A képzés piaci értéke mintegy 800 ezer forintnak megfelelő összeg, amelyet a hálózati ismeretek szakirányt választók ingyenesen sajátíthatnak el még az egyetemi éveik alatt." - nyilatkozta a debreceni ProCurve Campus elindításával kapcsolatban Mohai Gábor, a Hewlett-Packard Magyarország nagyvállalati szerverek, storage és hálózati megoldások üzletágának vezetője.
"A informatikai hálózati technológiákkal és megoldásokkal kapcsolatos képzés kibővítése jelentős előrelépést jelent az egyetem informatikai oktatási portfóliója szempontjából, általa a hallgatók kiteljesíthetik a hálózati technológiákkal kapcsolatos ismereteiket, s olyan széles körű, hálózati megoldásokra épülő műhelymunka jöhet létre az egyetemen, amely jelen pillanatban egyedülálló a hazai felsőoktatás berkein belül." - tette hozzá Dr. Pethő Attila, a Debreceni Egyetem Informatikai Karának dékánja.

A HP honlapja

További cikkek a szerzőtől További cikkek a K+F, Oktatás rovatból
Szegeden nanocsövekkel hűtenék a chipeket
LTE - avagy a mobilszélessáv hosszú távú fejlődése
Nem sokáig leszünk már a sor végén!
Új Elektronikai Technológiai Központ Újpesten (ETC - EL-TECH Center)
Nanocsöves RFID válthatja a vonalkódokat
Indul a Leonar3Do gyártása
Napelemgyártás: Bővít a Sanyo Hungary is
Új elemi szupravezetőt találtak
Új elektronikai oktatólabor Debrecenben
Konténerizált szerverrendszerek Tajvanon

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény