FőoldalArchívumHacktivity 2009
2009. szeptember 15., kedd ::

Hacktivity 2009

A "Hack the Vendor" verseny keretében a résztvevőknek lehetőségük lesz a saját területén piacvezető (és bátor) McAfee cég két információbiztonsági termékét tesztelni, vagyis legális keretek között feltörni azt a helyszínen. Ennek a versenynek a célja, hogy nem megszokott módon hívja fel a szakértők figyelmét a gyártó valamely termékére, pláne a szerencsés hacker tehetségére. A feladat egy átlagosan elkészített - és ezért néhány helyen hibás - web alkalmazás feltörése, miközben a rendszert a McAfee betörés megelőző termékei (IPS) védik.

A BYOL (hozd magaddal a saját laptopod) workshop - A második nap vélhetően egyik legérdekesebb programjának a francia Joffrey Czarny workshopja ígérkezik, amelynek keretében minden résztevő a saját laptopján az előadóval együtt végezheti el egy hibásan konfigurált CITRIX (c) rendszer hackelését.

A megújult Wargame játékban a szervezők rögtön 3 különböző nehézségű pálya sorozattal is kedveskednek a nagyérdemű hackelő közönségnek. Tanulva az előző évek tapasztalataiból összesen több mint 20 pálya várja a megmérettetésre vágyókat. A feladatok az elmúlt évek, biztonsági auditjai során tapasztalt hibákból állnak össze. Míg az első akadály pályában a csetlő botló "guglizó" kezdők lelhetik örömüket, a harmadik szintre programozói és alapos hackelési tapasztalat nélkül senki nem fog merészkedni.
Na de ha használjuk a hacker és hackelés szót, talán elkél hazánkban még ennek a kifejezésnek a magyarázata is. Hackerek alatt olyan számítástechnikai szakembereket értünk, akik az informatikai rendszerek működését a legmagasabb szinten ismerik. Közülük is a "jók" a white hat hackerek, tehát a fehér kalaposok, akik a tudásukat arra használják, hogy a biztonsági hibákat felfedezzék és kijavítsák, s ezzel megakadályozzák a "rosszak", a feketekalaposok támadásait, akik ezeken a biztonsági réseken át igyekeznek bejutni és kárt okozni a rendszerekben, adatokban.

Az a szakember, aki a Hactivity-n akar előadni, annak nem csak a legjobbak között kell lennie, de pályáznia is kell, itt megszólalni ugyanis a szakma egyik legrangosabb elismerésének számít. Az elmúlt évek bizonysága szerint több komoly állásajánlatot kapott az, aki sikeresen megállta a helyét a pódiumon. Az egész konferenciát átlengi a szakma iránt elkötelezett fanatikusok vitája, itt egy folyosói beszélgetésen többet tudást lehet elcsípni, mint egy vaskos szakkönyvből. A hangulat ugyanakkor sajátosan laza, szinte elvárás sörrel beülni az előadásokra, ugyanakkor önszántukból aktívkodnak a résztvevők a workshopokon, és persze fergeteges az esti buli is.
A hazai nívós előadókon túl, idén 2 külföldi meghívott vendégelőadó is lesz a konferencián. A nyitóelőadást az az Alexander Kornbrust tartja, aki az elmúlt 6 évben több mint 200 biztonsági hibát talált különböző Oracle termékekben, és alapítója, ügyvezető igazgatója a Red Database Security-nek, amely Oracle biztonsági szolgáltatásokra specializálódott.

"Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy gyémánttámogatóként részünk lehet egy ilyen szakmai rendezvény támogatásában és létrehozásában" - mondta Papp Péter, a Kancellár.hu Zrt. vezérigazgatója.

Az eseményen az IT biztonsági szakvizsgákkal (CISA, CISM, CISSP) rendelkező szakemberek úgynevezett CPE pontokat gyűjthetnek, amelyek a minősítésükhöz szükségesek. A szervezők az elmúlt évek tapasztalatai alapján 400-500 érdeklődőre számítanak.

A rendezvény támogatói:

A Hacktivity gyémánt fokozatú támogatója: kancellar.hu
Kiemelt WI-FI támogatója: Aruba - Biztributor
Ezüst fokozatú támogatója: ESET, VirusBuster
Bronz fokozatú támogatója: T-Systems, Microsoft, HP, McAfee, Cisco, BalaBit, Symantec, Security.hu, ASC, Ormós Ügyvédi Iroda
Technikai támogatója: Qwerty Computer, Formula Mérnökiroda
Szakmai támogatója: BME - Híradástechnikai Tanszék, ZMNE - Bolyai János Katonai Műszaki Kar, PTE Állam- és Jogtudományi Kar Informatikai és Kommunikációs Jogi Kutató Intézet, IVSZ, SZVT, ISACA, Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület

Médiapartnerei:
IT Business, IT Cafe, Prohardver, Origo, Computerworld, PC World, PC Dome, Chip Magazin, Klub rádió, Prim online

További információ

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény