FőoldalArchívumEgyre több multimédia tartalmat élvezhetnek a Linuxot használók a Moonlight 2 bétával
2009. szeptember 11., péntek ::

Egyre több multimédia tartalmat élvezhetnek a Linuxot használók a Moonlight 2 bétával

A Microsoft Silverlight 2 keretrendszert támogató legújabb verzióval a Linux-felhasználók nagyobb teljesítményt és jobb multimédiás tartalmakat érhetnek el. A Novell által szponzorált Mono Project munkatársai bejelentették a Moonlight 2 bétaverzióját. Ez a platform az első és eddig egyetlen olyan nyílt forráskódú projekt, amely a Linux-felhasználók számára hozzáférést biztosít a Microsoft Silverlight tartalomhoz

A Moonlight 2 a Microsoft Silverlight 2 Linux-alapú megfelelőjeként platformot biztosít a Silverlight és a Windows Media tartalmak Linux rendszeren történő megjelenítéséhez és használatához.

A Moonlight 2 bétaverziója új, továbbfejlesztett funkciókkal bővült az első változathoz képest, például támogatja a folyamatosan letöltődő (streaming) video- és audiotartalmak lejátszást. Ez a szolgáltatás a felhasználó internetkapcsolatának sebességétől függően biztosítja a multimédia tartalmak gyorsabb letöltését. A Moonlight 2 platform a Mono futásidejű funkcióit is tartalmazza, amely 300-szor gyorsabb a legújabb JavaScript motornál, így jobb teljesítményt biztosít a felhasználók számára. Ezekkel az új funkciókkal a fejlesztők számos programozási nyelven - többek között C#, Ruby, Python és JavaScript nyelveken - készíthetnek internetes alkalmazásokat Linux-alapú rendszerekre.

A Moonlight 1.0-hoz hasonlóan az új verzió is a Novell és a Microsoft által 2007 szeptemberében bejelentett műszaki együttműködés része. A Microsoft hozzáférést biztosít a Novell számára a Silverlight tesztcsomagokhoz, a Novell felhasználóinak pedig ingyenesen elérhetővé teszi a Microsoft Media Pack jogtiszta video- és audiokodekjeit a Moonlight platformon keresztül. Az LGPL v2 licenccel közzétett Novell Moonlight minden nagyobb Linux disztribúcióhoz, így az openSUSE, a Novell SUSE Linux Enterprise, a Fedora és az Ubuntu rendszerekhez is elérhető.

A Moonlight 2 bétaverziója ingyenesen letölthető a www.go-mono.com weboldalról. A Moonlight programmal kapcsolatban bővebb információ a www.mono-project.com/Moonlight weboldalon érhető el. Ha a Novell támogatását és közreműködését élvező nyílt forrású projektekről szeretne többet megtudni, kérjük keresse fel a www.novell.com/linux/opensource weboldalt.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény