FőoldalArchívumSuliZebra program a gyerekek védelmében
2009. május 26., kedd ::

SuliZebra program a gyerekek védelmében

Magyarországon 1000 (azaz ezer) baleset történik kijelölt gyalogátkelőhelyen évente.Külföldön számos, valóban hasznos megoldás született a vezetők figyelmének felhívására, a kihelyezett tábláktól, speciális felfestésektől egészen a minden iskolához kitelepített sebességkorlátozási zónák és a hozzájuk tartozó fix traffipaxokig


Mi itt Magyarországon ezt még nem engedhetjük meg magunknak, anyagi okokból és (sajnos sokszor) a valódi elhatározás és tettek hiánya miatt.
A SuliZebra program azonban egy könnyen végrehajtható és teljesen ingyenes megoldást kínál, így talán Magyarországon is elérhető a cél:

ne 1 méterrel később álljon meg,

hanem 1 méterrel előbb.

Pontosan ez az 1-2 méter fogja jelenteni azt, amitől nem válnak éjszakái rémálommá, amiért nem kell szembenéznie egy anyával, egy apával, akiknek akkor mondták meg, hogy kislányuk/kisfiuk már soha többet nem ér haza az iskolából.
A megoldás egyszerű:
nem tarthat fejben minden iskolát a környéken, nem ismerhet minden sulizebrát az országban.
Image Image

De Magyarországon már 600.000 GPS készülék van használatban és ezek az okos berendezések nem csak az utat mutatják az autóvezetőknek, hanem fáradhatatlan "navigátorként" figyelmeztetnek arra is, hol és mikor kell lassítani.
A SuliZebra program keretében ingyenesen tölthető le a SuliZebra adatbázis a legelterjedtebb készülékmárkákra!
Az adatbázist a Navipro Magyarország Kft. hivatalos magyarországi GPS tartalomszolgáltató biztosítja, saját eszközeinek, erőforrásainak társadalmi munkában történő felajánlásával, a technikai költségeket és munkát teljes egészében magára vállalva.

További információ

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény