FőoldalArchívumÖsszevonás az Elcoteq magyar üzemeiben
2009. április 24., péntek ::

Összevonás az Elcoteq magyar üzemeiben

Három helyett csak két üzemben folytat termelést ettől a héttől Pécsett az Elcoteq - tájékoztatott a cég 2009 április 22-én

Az elektronikai termékeket gyártó, finn tulajdonú multinacionális vállalat a korábbi három helyett csak két üzemben folytat termelést, e hét elejére megszűnt a munka a Finn utcai telephelyen. A cég képviselője szerint nincs szó újabb létszámcsökkentésről, a kevesebb megrendelés miatt azonban célszerűvé vált a termelés összevonása. Így a legkisebb alapterületű üzem mostantól csak raktárként funkcionál.
Baranya megye legnagyobb feldolgozóipari cége január közepén kényszerült nagyobb létszámleépítésre. Akkor mintegy 450 saját dolgozót és 900 bérelt munkást küldött el a megrendelések visszaesése miatt. Jelenleg mintegy négyezer főt foglalkoztat, ennek egynegyede kölcsönzött munkaerő. A vállalat egyébként a versenyképesség megőrzése érdekében a pécsi gyár működésének kezdete óta folyamatosan a megrendelés-állományához, a termelés ciklikusságához igazítja a foglalkoztatottak létszámát, így az korábban is ingadozott.
Tavaly szeptemberben Jouni Hartikainen elnök-vezérigazgató az elektronikai termékeket gyártó multinacionális vállalat magyarországi működésének tizedik évfordulója alkalmából rendezett pécsi ünnepségen azt mondta: a finn Elcoteq hosszú távra tervez Magyarországon.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény