FőoldalÜzletVáltás a Siemens Zrt. élén
2021. április 22., csütörtök ::

Váltás a Siemens Zrt. élén

Jeránek Tamás 2021. május 1-jétől veszi át a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatói posztját.

jeranek low

Jeránek Tamás diplomáit a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán és a Corvinus Egyetemen szerezte. Siemenses karrierje előtt saját cégét irányította, illetve egy multicégnél töltött be vezetői pozíciókat. 2012 óta dolgozik a Siemens Zrt.-nél a Digital Industries terület vezetőjeként, 2020 óta a cég igazgatósági tagja. A Zrt közleménye szerint a Siemensnél folytatott tevékenysége során megtöbbszöröződött a vállalat egyik zászlóshajójának számító üzletág forgalma, duplázódott a területen dolgozó munkavállalók létszáma, és nagyszabású digitalizációs projekteket vittek végbe több nagy autóipari, gumiipari, gyógyszeripari, vegyipari, fémipari és cementipari megrendelőnél. Jeránek Tamás a közleményben hangsúlyozta, feladatának tekinti, hogy ügyfeleik versenyképességének növelését a legjobb megoldásokkal támogassák.

A vállalat közlése szerint Dale A. Martin tizenegy, kiemelkedően sikeres év után saját döntésére elköszön a vállalattól, nyugdíjba megy. A közlemény emlékeztet továbbá arra, hogy Dale A. Martin irányítása alatt a vállalat az ipari digitalizáció, az automatizálás és az innováció kiemelkedő szereplőjévé vált a magyar piacon. Vezetésével a Siemens kulcsrakészen átadta az ország leghatékonyabb, kombinált ciklusú erőművét Gönyűn, Vectron mozdonyokat szállított a GYSEV-nek. Az ipari innováció, oktatás és fenntarthatóság aktív támogatójaként meghatározó szerepet játszott a repülőgépek elektromos hajtásrendszerének kifejlesztését célzó siemenses kutatás-fejlesztési program sikerében, közép- és felsőfokú duális képzési programok magyarországi elindításában, valamint fenntarthatósági és környezetvédelmi kezdeményezések megvalósításában a Siemens budapesti telephelyén.

daleamartin low

Dale A. Martin 2013-2019 között három cikluson keresztül töltötte be a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara elnöki pozícióját, elnökségének továbbra is tagja. 2020-ig négy éven át volt tagja a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökségének, 2017 óta tagja a Nemzeti Versenyképességi Tanácsnak. Kiemelkedő tevékenységét számos kitüntetéssel ismerték el, legutóbb 2021-ben Magyarország köztársasági elnöke a Magyar Érdemrend középkeresztjével tüntette ki - írják a közleményben.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény