FőoldalÜzlet452 millió dollárt adott a HP a HyperX gamerhardver-gyártóért
2021. március 06., szombat ::

452 millió dollárt adott a HP a HyperX gamerhardver-gyártóért

Február utolsó napjaiban jelentette be az eddig legfőképpen irodai eszközök, nyomtatók és hagyományos laptopok gyártásáról ismert HP Inc, hogy megvette a gamerfejhallgatók, -billentyűzetek és egyéb perifériák jelentős gyártóját, a HyperX-et. Már egy ideje igyekeztek teljesen betörni erre a piacra is

A HP szerint a HyperX erősíti majd a vállalat játéktermék-portfólióját, amely az elmúlt években egyre inkább erősödött. A kaliforniai vállalat jó ideje próbál betörni az olyan, már bevált márkákból álló piacra, mint például a Corsair, a Logitech és a Razer, miközben HP az Omen márkájú egerek, fejhallgatók, monitorok és egyéb hardverek felhozatalát kínálja. Enrique Lores, a HP elnöke és vezérigazgatója maga is jelentős lehetőségeket lát a nagy és növekvő perifériák piacán. Ezért úgy véli, a HyperX hozzáadása a cég portfóliójához új innovációs forrásokat és növekedést jelent üzleti tevékenységük számára.

A Verge cikke szerint a meglévő HyperX-tulajdonosok esetében az általuk használt Ngenuity társalkalmazás megmarad a szokásos módon, és nem lesz integrálva a HP hardverét támogató Omen Control Center szoftveres platformba.

A HyperX a Kingston Technology Company videójátékos divíziója volt, és a HP ezt vásárolta „csak” fel ahelyett, hogy az egész céget beolvasztotta volna. A sajtóközlemény szerint a Kingston továbbra is DRAM-, flash- és SSD-perifériák gyártásával foglalkozik.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény