FőoldalÜzletA koronavírus az elektronikai iparra is hatni fog
2020. február 26., szerda ::

A koronavírus az elektronikai iparra is hatni fog

Máris akadozik a Samsung ellátási lánca

A gépjármű-, elektronikai és telefongyártók nehézségekbe ütköznek a szükséges eszközök és alapanyagok beszerzésében a járvány következtében, mivel Vietnám nagymértékben támaszkodik a kínai gyárakra és termékekre. A vietnami gyártóipar ugyan nem állt le a koronavírus következtében, azonban az ázsiai gyárak időleges szünetelése miatt akadozik az ellátási lánc, ami késleltetheti a Samsung Electronics új telefonjainak gyártását – nyilatkozta az ország Ipari és Kereskedelmi Minisztériuma az Reutersnek. Vietnam enyhítette a határokon átnyúló kereskedelem egészségügyi korlátozásait a gazdaság elősegítésének érdekében, ugyanakkor néhány szigorúbb intézkedést továbbra is fenntartanak.

A dél-koreai vállalat az ország legnagyobb külföldi befektetője, a járvány pedig hatással lenne a cég két új telefonmodelljének gyártásában, mivel a legtöbb alkatrész Kínából származik. A Samsung fontolóra veszi a tengeri vagy légi szállítást a szükséges alkatrészek behozatalára, de ez növeli a költségeket, és ezzel viszont nem lesznek képesek tartani a gyártási ütemtervet és kiszolgálni a keresletet.

Bár a vietnami minisztériumnak nincs tudomása olyan gyárról, amely az ellátási gondok miatt leállt volna, a gyártóknak jelenleg olyan kihívásokkal kell szembenézniük, mint az alternatív alapanyagok beszerzése, valamint a készletgazdálkodás. „Ha a járványt nem fékezik meg másfél hónapon belül, a készletek kimerülnek"– mondta a minisztérium a Vietnam Electronics Business Association jelentésére hivatkozva.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény