FőoldalÜzletÚjraválasztotta az IVSZ Laufer Tamást
2019. május 09., csütörtök ::

Újraválasztotta az IVSZ Laufer Tamást

Negyedik elnöki ciklusát kezdheti meg az „IVSZ – Szövetség a Digitális Gazdaságért élén”

Az IVSZ közgyűlése immár negyedszer választotta meg hároméves ciklusra Laufer Tamást. A régi-új elnök szerint a szövetség úgy lehet még sikeresebb, ha az elnökség tagjai személyes hitelességükkel és szakértelmükkel is hozzájárulnak az egyre szélesedő technológiai alkalmazási területeken azonosított feladatok megoldásához. Laufer egy a korábbinál is aktívabb szervezetet ígért. Fő feladatának az elnöki ciklus első felében azt tekinti, hogy kiépüljön az IVSZ új szerkezete, és hogy annak működését az IVSZ Iroda is hatékonyan tudja támogatni. Laufer arról is beszélt, hogy mostani mandátumának lejártakor tervei szerint átadná a stafétát egy új vezetőnek.

Mint programbeszédében mondta, az IVSZ-nek el kell érnie, hogy a digitalizációval kapcsolatos szabályozási, közpolitikai és fejlesztéspolitikai lépések ténylegesen katalizálják a Magyarországon működő vállalatok fejlődését.

A közgyűlés módosította az alapszabályt is. Itt az egyik legfontosabb döntés a TEÁOR kódokból fakadó korlátozások feloldása volt: ez teszi lehetővé ugyanis, hogy minden olyan cég csatlakozzon az IVSZ-hez, amely bár elsősorban nem az IKT iparághoz kötődő tevékenységet folytat, de tevékenyen részt vesz a digitális gazdaság alakításában. A társult tagság intézménye nem változik: ezt a státuszt nonprofit szervezeteket, egyetemeket, illetve az ágazatban szereplő állami, szakmai intézményeket kérhetik.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény