FőoldalÜzletAz ABB Kft. ügyvezetője az év külföldi vállalatvezetője
2019. január 31., csütörtök ::

Az ABB Kft. ügyvezetője az év külföldi vállalatvezetője

A Budapest Business Journal (BBJ) és a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) az idén ötödik alkalommal díjazott külföldi vállalatvezetőket. „Az év külföldi vállalatvezetője” díjat olyan Magyarországon élő és dol-gozó külföldi cégvezető kaphatja, aki az adott év során kimagasló szakmai tudásával és eredményeivel a legtöbbet tette a hazai fejlődés mellett a vállalat nemzetközi elismertségéért. Idén az ABB Kft. vezetője, Taira-Julia Lammi kapta “Az év külföldi vállalatvezetője” díjat

A hazánkban élő külföldi vállalatvezetők fontos partnerek a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) számára. A HIPA elsődleges feladata az új befektetők Magyarországra vonzása mellett a hazánkban már letelepedett vállalatok újbóli befektetéseinek elősegítése, valamint a hazai vállalatok integrálása a multinacionális sze-replők beszállítói értékláncába.

A győztest egy öt tagú szakmai zsűri választotta ki. A testület tagjai voltak Román Balázs, a BBJ vezérigazga-tója, Lippai-Nagy Írisz, az Amerikai Kereskedelmi Kamara Magyarország vezérigazgatója, Ésik Róbert, a HIPA elnöke, Dale A. Martin, a Német-Magyar Ipari- és Kereskedelmi Kamara elnöke, és a múlt évi díj nyertese, Marc de Bastos Eckstein.

Taira-Julia Lammi megköszönte a szakmai zsűrinek az elismerést, és a magyarországi ABB Kft. dolgozóinak az egész éves támogatást. „A kollégáim és csapatmunka nélkül most nem állnék itt ezzel a díjjal” – mondta a díjátadást követően. Az ügyvezető véleménye szerint: “Magyarország jól kihasználja az energetika és a negyedik ipari forradalom által generált pozitív változásokat.”

Taira-Julia Lammi Finnországból származik, 2016. szeptember 1-től tölti be az ABB Kft. ügyvezető igazgatói pozícióját. Ő az első női, és egyben az első finn származású vezető, aki elnyerte a “Az év külföldi vállalatvezetője” díjat.

Az ABB honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény