FőoldalÜzletEllopták a Samsung hajlított kijelzős technológiáját
2018. december 06., csütörtök ::

Ellopták a Samsung hajlított kijelzős technológiáját

November 7-én mutatták be a nagyközönségnek, de mostanra már el is lopták. 11 embert gyanúsítanak az ügyben a dél-koreai hatóságok

Dél-Koreai ügyészek közölték, hogy egy csoport ellopta és két kínai vállalatnak adta el a Samsung által kifejlesztett legfrissebb kijelzőtechnológiát. Az ügyben tizenegy ember ellen vádat emeltek üzleti titkok eltulajdonítása miatt, de az érintett két kínai személyt még nem tudták előállítani, így ebben az Interpol segítségét kérték.

A dél-koreai ügyészség szerint a rugalmas OLED panel 3D laminálásával kapcsolatos műszaki leírásokat 14 millió dollárért adták el. A CNN szerint ez az összeg eltörpül amellett, hogy a Samsung mekkora erőforrás fordított a fejlesztésre: a hajlítható kijelző megvalósításán 6 évig dolgozott az elektronikai óriás, és 130 millió dollárt költött rá.

A bírósági ügy igencsak felkavarja a világ vezető mobilgyártói közti versenyt, miután mindegyik nagy cég arra készül, hogy elsőként mutasson be egy összehajtható kijelzőjű telefont, mert azt gondolják, hogy az embereknek erre van szükségük. Mint ismert, az okostelefonok piaca a kulcsfontosságú országokban tetőzött, és a tech cégek a további növekedés reményében igyekeznek meghökkentő újdonságokkal előállni.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény