FőoldalÜzletBízzuk a környezetvédelmet profikra!
2018. november 07., szerda ::

Bízzuk a környezetvédelmet profikra!

Az üzem- és termelésvezetőknek az igen széles feladatkörük mellett elsősorban a termelési folyamatok hatékony menedzselésére kell koncentrálniuk. A törlőkendők fontos szerepet töltenek be az üzemek tisztán tartásában, de nem feltétlenül a túlterhelt vezetőknek kell azok beszerzésével vagy a környezetvédelmi normáknak megfelelő kezelésével foglalkozni

Ha egy üzemben bizalmat szavaztak a MEWA szolgáltatásának, akkor mindig rendelkezésre állnak minőségi törlőkendők, és többet nem kell azok beszerzéséről és elszállításáról gondoskodni. A német vállalat a gyárak és műhelyek számára szinte minden felhasználási területhez nagy nedvszívóképességű, többször felhasználható törlőkendőt biztosít. A MEWA gondoskodik a kendők kiszállításáról, összegyűjti a használtakat, azokat környezetkímélő módon kimossa és a szerződésben rögzített időpontban újra kiszállítja. Az immár 110 éves hagyományra visszatekintő és a fenntartható gazdálkodást elősegítő szolgáltatáshoz kapcsolódó szállítási láncot a MEWA teljes mértékben a saját felelősségi körén belül működteti.

Kiváló minőségüknek köszönhetően a törlőkendők akár ötven alkalommal is használhatók. Emiatt alkalmazásuk környezetkímélő, hiszen így nem keletkezik nagy mennyiségű hulladék. A MEWA olyan környezettechnológiai eljárást fejlesztett ki, amelynek révén a kendőkben lévő zsírokat és olajokat a mosás során kivonják, és hőenergiájukat hasznosítják a mosó- és szárítógépek működéséhez.

De mi történjen a használt törlőkendőkkel, amíg megérkezik a MEWA tehergépjárműve, hogy elszállítsa azokat? Az olajos, szennyezett kendők biztonságos és praktikus tárolására a MEWA – ügyfelei igényeire gondolva – kifejlesztette a MEWA SaCon® biztonsági tárolókat. Ezeket a légmentesen zárható konténereket a használt törlőkendők tárolásához, valamint biztonságos és az előírásoknak megfelelő szállításához tervezték.

A megfelelő törlőkendőmennyiség megállapításához a szolgáltatás indulásakor a MEWA szakemberei nyújtanak segítséget. Ehhez a MEWA munkatársa felkeresi a partnert és helyben, az üzemi igények alapján meghatározza a szállítási ütemezést és a szükséges darabszámot.

MEWA textilmenedzsment

A MEWA Európa-szerte 44 telephelyen nyújt teljes körű szolgáltatást vállalati partnereinek, akiket munka- és védőruházattal, törlőkendőkkel, olajfogó és belépő szőnyegekkel, gépalkatrésztisztító berendezésekkel lát el. Ügyfelei a MEWA márkakatalógusából munkavédelmi termékeket is rendelhetnek. Mintegy 5.200 dolgozójával több mint 184 ezer ügyfelet, köztük ipari felhasználókat, kereskedelmi vállalatokat, műhelyeket és vendéglátóipari egységeket szolgál ki. A MEWA csoport 2017-ben 672 millió eurós árbevételt ért el. Az 1908-ban alapított vállalat ma vezető szerepet játszik a textilszolgáltatások piacán. A MEWA-t 2013 novemberében a legjobbak között jelölték a Német Fenntarthatósági Díjra. A zsűri „A fenntartható fejlődést leginkább szolgáló németországi termékek és szolgáltatások” kategóriában a legjobb három vállalat közé juttatta. 2016-ban a Deutsche Standards kiadó harmadszor adományozta „Az évszázad márkája” elismerést a vállalatnak, amely 2015-ben másodszor is elnyerte az „Globális piacvezető” kitüntetést.

A MEWA magyarországi leányvállalata 2018-ban elnyerte a Business Superbrands díjat.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény