FőoldalÜzlet32 GiB-os UDIMM memóriamodul a Samsungtól
2018. szeptember 18., kedd ::

32 GiB-os UDIMM memóriamodul a Samsungtól

A DDR4-es szabványú megoldással már a négy memóriacsatolóval rendelkező asztali gépekben is lehetséges lesz a 128 GiB-nyi kapacitás kiépítése

A Samsung még a tavasz legvégén állt elő a 32 GiB-os, DDR4-es, SO-DIMM memóriamoduljával, amelyet most követ az asztali piacra szánt UDIMM verzió. A vállalat ezen is az új, 16 gigabites DDR4-es lapkáit használja, amelyeket már 10 nm-es osztályú node-on gyártanak. Ebből egészen pontosan 16-ot alkalmaz a cég, nyolcat-nyolcat egy-egy oldalon.

Az új fejlesztés 2666 MHz-es effektív órajelet támogat, ráadásul JEDEC szabvány szerint, a lapkák feszültsége pedig 1,2 V. A késleltetés is a JEDEC specifikációkat követi, vagyis CL 17-es értékre lehet számítani.

A vállalat az M378A4G43MB1-CTD típusjelzésű újdonság mintáit már szállítja az érdeklődő OEM-eknek. A végfelhasználói piacra csak később érkezhet, ugyanis a legtöbb, négy memóriacsatolóval rendelkező alaplapot ma 64 GiB-os összkapacitásra hitelesítik. Ez nem azt jelenti, hogy abszolút működésképtelenek négy darab ilyen 32 GiB-os modullal, de mivel az alaplapgyártók sosem próbálták ki ilyen környezetben őket, így garanciát nem tudnak vállalni a stabil működésre. Emiatt és érdekelheti ez a fejlesztés az OEM partnereket, amely cégek a komplett gépek összerakásánál el tudják végezni a szükséges teszteket, így garantáltan működőképes konfigurációkat kínálhatnak a vásárlók számára.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény