FőoldalÜzletA Bosch tovább bővíti a budapesti fejlesztőközpontját
2018. július 19., csütörtök ::

A Bosch tovább bővíti a budapesti fejlesztőközpontját

A társaság 37 milliárd forintos beruházása várhatóan 2021-ben készül el. A bővülő központ a Bosch csoport egyik legjelentősebb gépjárműelektronikai kutató-, fejlesztő- és tesztközpontja

Budapest a Bosch fejlesztéseinek egyre hangsúlyosabb helyszíne, fontos szerepet játszik az automatizált- és az elektromos mobilitás fejlesztésében, emellett a Bosch csoport egyik legjelentősebb gépjárműelektronikai kutató-, fejlesztő- és tesztközpontja. Ehhez kapcsolódóan Július 10-én alapkőletétellel megkezdődött a Bosch budapesti fejlesztési központ campusának bővítése. A központ dinamikus fejlődése és az újgenerációs fejlesztési projektek indokolták az új telek megvásárlását a jelenlegi Bosch campus mellett.

A magyarországi Bosch csoport vezetője az alapkőletételen kiemelte, hogy a budapesti fejlesztési központ szakmai elismertségét és folyamatos bővülését a Magyarországon dolgozó mérnökök szaktudása és elkötelezettsége alapozta meg, Daniel Korioth mindemellett azt is hozzátette, hogy a társaság élen kíván járni a jövőt alakító technológiák megalkotásában, amihez elengedhetetlen a munkatársak innovatív munkája.

A Bosch campus új része összesen 90 ezer négyzetméter alapterületen, két építési ütemben készül el. A beruházás első fázisában kap helyet a két toronnyal rendelkező főépület, mely a kreatív tereknek ad otthont, ezenkívül magában foglal egy konferenciateremet, egy nagy autószerelő műhelyt és egy munkahelyi éttermet. Szintén az első fázisban épülnek meg a laboratóriumok, köztük egy speciális, akár egy teljes autót befogadó, átfogó autós szintű mérésekre alkalmas csúcstechnológiás kamra is, mely egyedi mérési kapacitásokat biztosít. Ehhez az ütemhez tartozik a dolgozói parkolóház első része és egy műszaki háttérépület is. Ezenkívül a beruházás kiemelt fontosságú eleme egy 10 ezer négyzetméteres tesztpálya vezetéstámogató rendszerek ultrahang-, radar- és kamera alapú teszteléséhez.

Az eseményen részt vett Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter, Dr. Klaus-Peter Fouquet, a Robert Bosch Kft. felügyelőbizottságának elnöke, Daniel Korioth, a magyarországi Bosch csoport vezetője, valamint Oliver Schatz, a budapesti fejlesztési központ vezetője.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény