FőoldalÜzletTestet öltött innováció
2018. május 23., szerda ::

Testet öltött innováció

Az üzleti vezetők világszerte két célt igyekeznek egyensúlyba hozni: folyamatosan zökkenőmentes, biztonságos és hatékony üzletmenetet szeretnének biztosítani, miközben kihasználják az új fejlesztések, például a mesterséges intelligencia, a gépi tanulás és a VR/AR nyújtotta lehetőségeket. A Dell üzleti számítógépeinek portfóliója olyan új megoldásokkal bővült, amelyek bármilyen méretű vállalatnál segítenek megteremteni ezt a kényes egyensúlyt. Amellett, hogy a világ legbiztonságosabb és legjobban felügyelhető üzleti számítógépeinek számítanak, a Dell megújult üzleti termékcsaládjának tagjai intelligensebb kialakítással, jobb hatékonysággal és fenntarthatósági fejlesztésekkel érkeznek, hogy világszerte megfeleljenek a munkavállalók sokféle, egyre növekvő elvárásainak

„Számos ügyfelünknél már nem egy konkrét helyhez kötött tevékenység a munkavégzés. Azok a vállalatok, amelyek a legtehetségesebb alkalmazottakat szeretnék magukhoz vonzani és megtartani, figyelembe veszik a munkavállalók átalakuló igényeit és elvárásait. Az informatikai részlegek a Dellel együttműködve olyan technológiai stratégiát igyekeznek kidolgozni, amely mindig, mindenhol biztosítja az alkalmazottak számára a munkához szükséges teljesítményt és rugalmasságot, miközben illeszkedik az életmódjukhoz. Miközben az adatok biztonságban vannak és a költségek is alacsonyak maradnak” – mondta Jay Parker, a Dell ügyfélmegoldásokkal foglalkozó csoportjának elnöke.

A modern munkaerő biztonsága: a Dell a tárolt és a továbbított adatokat is védi

A modern biztonság korszakában alapkövetelmény az adatok védelme. A Dell olyan innovatív biztonsági megoldásokat kínál, amelyek nem csupán a tárolt, hanem a továbbított adatok védelméről is gondoskodnak. Az üzleti számítógépek teljes termékcsaládjánál forradalmian új hardverbiztonsági megoldásokat és bevált gyakorlatokat alkalmaztak, beleértve a már régóta megbízhatóan működő, megfelelő beszállítói láncot biztosító programot, amely minden elemre kiterjed, az első lépésektől kezdve az összeszerelésen át egészen az ügyfeleknek történő kiszállításig. A Dell emellett a Dell Data Guardian és a Dell Encryption új fejlesztéseivel az adat- és végpontbiztonság területén is tovább erősíti vezető szerepét.

A Dell Data Guardian mostantól támogatja a vállalat meglévő adatbesorolási struktúráit, ami garantálja az irányelvek betartatását és szabályozását a vállalati hálózaton kívül is. A szokásos Office-fájlok és gyakran használt fájlformátumok (például a PDF) mellett számos más fájlformátum megóvásáról is gondoskodik, beleértve a belső, saját kialakítású alkalmazásokat is. A vállalatok azzal is megerősíthetik a legfontosabb fájlok védelmét, hogy hozzáférési engedélyeket állíthatnak be az informatikai rendszereken belül vagy kívül, vízjeleket helyeznek el rajtuk, illetve a fájlok használatára és megosztására kiterjedő vezérlőket is engedélyezhetnek.

Számos vállalat heterogén informatikai környezetet tart fent, amelyben többféle márka, operációs rendszer és PC-generáció is előfordul. A Dell Encryption rugalmas megoldást kínál a tárolt adatok védelmére a vegyes környezetekben, és mostantól lehetőséget biztosít a fájlalapú vagy teljes lemeztitkosításra, illetve a két megoldást kombináló titkosításra is. A Dell Encryption az amerikai NSA Commercial Solutions for Classified (CSfC) programját is támogatja, amely két titkosítási réteg alkalmazását írja elő. Ezzel előzhető meg ugyanis a kvantum-számítástechnikában rejlő, növekvő fenyegetés, amellyel elméletileg megkerülhető a hagyományos AES 256 kriptográfia. A Dell Encryption Personal kiadása az egyetlen olyan, OEM által fejlesztett, fájlalapú titkosítási megoldás, amely rendelkezik a nemzeti biztonsági rendszereknél előírt NIAP-tanúsítvánnyal.

Erő az ötletek mögött: Dell Precision munkaállomások

A Dell Precision innovatív kialakításának és a páratlan teljesítményének kombinációja teszi a Dellt a világ első számú munkaállomás-szállítójává. A legutóbbi hét „legjobb vizuális effektusokért” járó Oscar-díjat elnyerő filmből ötnél Precision eszközökön készültek a speciális effektek. Az idei győztes, a Szárnyas fejvadász 2049 című film esetében is. A világ legerősebb mobil munkaállomásait továbbfejlesztették, hogy vékonyabbak, könnyebbek, kisebbek és VR-kompatibilisek legyenek, így a maximális teljesítmény maximális hordozhatósággal párosul.

A Dell Precision 7730 és 7530 modellek kiemelkedő eredményekre képesek a legújabb, 8. generációs Intel® Core™ és Xeon® processzorokkal, AMD Radeon WX és NVIDIA Quadro® professzionális videokártyákkal, az iparágvezető, 3200 MHz-es SuperSpeed memóriával, valamint a mobil munkaállomások esetében elérhető legnagyobb, akár 128 GiB-os memóriakapacitással. A Dell Precision 7530 az iparág első 15 hüvelykes VR-kompatibilis mobil munkaállomása. Mindkét modell vezető technológiai megoldásokkal rendelkezik, így alkalmasak az összetett, kreatív terhelések kezelésére. A Precision 7530 rendkívüli teljesítményt nyújt a 15 hüvelykes mobil munkaállomásokon elérhető legnagyobb, akár 6 TiB-os PCIe SSD tárolókapacitásnak köszönhetően, míg a 7730 olyan új felhasználási területeken is alkalmazható, mint például a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás fejlesztése, illetve az „edge inference” rendszerek használata.

A világ legkisebb 15 hüvelykes kétfunkciós mobil munkaállomása, a Dell Precision 5530 2-in-1 megfelelő teljesítményt nyújt a gazdag tartalmak létrehozásához és szerkesztéséhez, kialakítása pedig gyönyörű és hihetetlenül vékony. A rugalmas, 360 fokban forgó zsanérnak köszönhetően az eszköz többféle módon, köztük érintéssel és tollal is kezelhető. Az új generációs InfinityEdge 4K Ultra HD kijelző pedig gondoskodik róla, hogy a tartalmak élethűen, káprázatos részletességgel jelenjenek meg. A Dell Premium Pen a precíz nyomásérzékenységnek (4096 nyomáspont), a dőlési funkciónak és a gyors válaszidőnek köszönhetően szinte olyan élményt biztosít, mintha papíron rajzolnának vele. Az új MagLev billentyűzet kialakítása vékonyabb, a felhasználónak mégsem kell lemondania a tartalmak létrehozásához fontos billentyűparancsokról, az ultravékony GORE™ Thermal Insulation anyagnak köszönhetően pedig a rendszer hűvös marad, miközben a munkaállomásokénak megfelelő teljesítményt nyújt.

A Dell legkisebb 15 hüvelykes gépe, a Dell Precision 5530 kivételes vizuális élményt kínál az új generációs InfinityEdge 4K Ultra HD kijelzőnek köszönhetően, amely jobb kontrasztarányt, érintésvezérlést és magasabb képminőséget biztosító IGZO 4 kijelzővel is rendelhető. A minden eddiginél erősebb, és az iparágban legkeresettebbnek számító, vékony és könnyű mobil munkaállomás mindössze 1,77 kg-ot nyom, és új generációs, professzionális grafikus vezérlővel rendelkezik (akár NVIDIA Quadro® P2000 is választható hozzá). A megnövelt, 2666 MHz-es memóriasebesség és akár 32 GiB memória révén a legösszetettebb folyamatok is könnyedén felgyorsíthatók. Emellett az akár 4 TiB SSD tárhely lehetővé teszi a nagy méretű 3D, videó- és multimédiafájlok gyors és egyszerű elérését, átvitelét és tárolását – amire ennyire vékony és könnyű mobil munkaállomások csak ritkán képesek. A teljes mértékben testreszabható, 15 hüvelykes Dell Precision 3530 modell a hagyományos munkaállomások teljesítményét nyújtja az asztali számítógépekével vetekedő áron. Elérhető 8. generációs Intel® Core™ és új generációs Xeon® processzorokkal, akár 2666 MHz-es memóriasebességgel és NVIDIA Quadro® P600 professzionális videokártyával. A 92 wattórás akkumulátor és számos különféle port (HDMI 2.0, Thunderbolt és VGA) pedig lehetővé teszi, hogy a felhasználók bárhol hatékonyan dolgozhassanak.

Munka, kötöttségek nélkül: Dell Latitude laptopok

A Dell Latitude portfóliót az egész napos hatékonyság jegyében tervezték, és az eszközök kis mérete lehetővé teszi, hogy a felhasználók bárhol dolgozhassanak. A Dell Latitude 5491 és 5591 háza 30 százalékkal kisebb, mint a három előző generációé, és a legújabb technológiai fejlesztéseknek köszönhetően ezek az eddigi legerősebb Latitude laptopok. Az akár 19 órás üzemidőt kínáló új modellek teljesítményük, hordozhatóságuk és kapcsolódási lehetőségeik révén ideális társak a megbeszélésektől zsúfolt napokra és a hosszú repülőutakra. A laptopok 8. generációs Intel® Core™ (i5/i7) vPro processzorral (45 wattos H-sorozat), 2666 MHz-es, akár 32 GiB méretű memóriával, NVIDIA grafikus vezérlővel, opcionális Thunderbolt™3-mal csatlakozóval és több különféle tárolási lehetőséggel rendelkeznek, a merevlemezektől kezdve a PCIe SSD-tárhelyig.

Ezek a rendszerek is a Dell Legacy of Good Program részeként készültek, és mindegyik laptop háza újrahasznosított szénszálat tartalmaz. A Dell már több mint egy évtizede használ fenntartható forrásból származó anyagokat termékeihez és azok csomagolásához. 2012 óta a cég több mint 22,5 ezer tonna újrahasznosított anyagot használt fel új termékek előállításához, és vállalta, hogy 2020-ig több mint 45 ezer tonna újrahasznosított anyagot épít be termékeibe.

A világ legbiztonságosabb és legjobban felügyelhető üzleti laptopjainak számító Latitude modellekkel a vállalatok egyaránt kihasználhatják az érintéses FIPS 201 és az érintésmentes Control Vault 2™ FIPS 140-2, 3. szintű tanúsítvánnyal rendelkező intelligenskártya-olvasók előnyeit. Az Intel Authenticate többfaktoros hitelesítési megoldás pedig a szoftveres szint mellett hardveresen is ellenőrzi az identitásokat, és mostantól az arcfelismerést is támogatja a Windows 10 rendszeren. A Dell Latitude laptopok telepítése és kezelése a Dell Client Command Suite távoli felügyeleti és üzembehelyezési funkcióinak köszönhetően szintén egyszerű feladat. A Windows 10-zel dolgozó felhasználók számára a Dell egyedi VMware Workspace ONE- és Dell Client Command Suite-integrációt alakított ki. Ennek köszönhetően a Dell Commercial Client (BIOS) firmware, a Dell-illesztőprogramok, a Windows operációs rendszer és az alkalmazások a felhő alapú VMware Workspace ONE konzolról felügyelhetők. A Dell Windows 10-et használó ügyfelei az üzembe helyezéshez és felügyelethez a Microsoft AutoPilotot is igénybe vehetik, amelynek szállítását a Dell májusban kezdi meg. Ilyen szintű és spektrumú Windows 10-es eszközfelügyeletet egyetlen másik OEM sem kínál.

Az asztali számítógép újragondolva: a Dell megújult portfólióval ünnepli a 25 éves OptiPlex PC-családot

Az idei évben összesen értékesített üzleti számítógép mintegy fele asztali számítógép. Az OptiPlex továbbfejlesztésével az volt a cél, hogy a megoldás a legmegbízhatóbb és leginnovatívabb formában feleljen meg az olyan szakemberek igényeinek, akik számára fontos az asztali számítógépek bővíthetősége és teljesítménye.

A Dell bemutatta az új OptiPlex All-in-One (AIO) termékcsaládot, amelyben az erőteljes megoldások konszolidált, elegáns kialakítással társulnak. A kimagasló teljesítményről az akár 8. generációs Intel® Core™ vPro processzor, az akár 32 GiB DDR4 memória és az opcionális Intel® Optane™ memória gondoskodik. Ezeknek köszönhetően a gyakran használt alkalmazások és fájlok gyorsan megnyithatók, ami jelentősen hatékonyabbá teszi a munkát. A kihajtható webkamera hasznos segítség a másokkal való együttműködésben, a full HD, illetve infravörös kamera pedig lehetővé teszi a videós beszélgetéseket és a bejelentkezést a Windows Hello szolgáltatásba.

Az új család egyik tagja az OptiPlex 7760 AIO, amelynek érintőképernyője erőteljes, 27 hüvelykes InfinityEdge, opcionálisan tükröződésmentes 4K Ultra HD és HDR, valamint nagy színtartományú sRGB vagy Full HD IPS kivitel is lehet. Emellett új generációs különálló grafikus vezérlőkkel és négy, Waves Maxx technológián alapuló mikrofonnal rendelkezik, így akár 3,5 m távolságban is kristálytiszta hangzást biztosít. Az OptiPlex 7460 AIO 23,8 hüvelykes InfinityEdge kijelzője összességében véve kisebb, a képernyő méretének kihasználtsága ugyanakkor optimális a keret nélküli Full HD IPS kijelzőtechnológiának és a számos különféle portnak köszönhetően. Az OptiPlex 5260 AIO 21,5 hüvelykes kijelzővel és opcionálisan 10 pontos érintésvezérléssel is elérhető, ami még nagyobb hatékonyságot biztosít.

A Dell bemutatta továbbá az új OptiPlex torony, kis méretű és mikro kivitelű asztali számítógépeket, amelyekben akár 8. generációs Intel® Core™ processzor és akár 64 GiB DDR4 memória segíti napjaink dinamikus munkavállalóit. A torony és kis méretű kivitelben elérhető OptiPlex XE3 ipari minőségű asztali számítógép, amely nagyvállalati szintű teljesítményt kínál. Megbízható és tartós, így megfelel többek között az egészségügyi, a kereskedelmi és a gyártási szektor követelményeinek, miközben a kialakítása OEM-kompatibilis. Az XE3 ellenáll az ütéseknek és a rázkódásnak, működik 0-45 °C hőmérsékleten, és rendkívül extrém környezetekben opcionális porszűrőkkel is felszerelhető. Az OptiPlex 7060 és 5060 torony, kis méretű és mikro kivitelű asztali számítógépek széles SSD- és merevlemez-választékkal, valamint új generációs AMD vagy NVIDIA grafikus vezérlőkkel rendelkeznek. Ezekhez a modellekhez akár három monitort is csatlakoztathatunk egyszerre. Végül, de nem utolsósorban a torony, kis méretű és mikro kivitelben érkező OptiPlex 3060 egy kompakt rendszer, amely akár 32 GiB DDR4 memóriával is elérhető, és sokféleképpen rögzíthető.

Átalakuló munkavégzés: Dell P-sorozatú monitorok

A Dell továbbá bemutatta a hatékonyság jegyében tervezett P-sorozatú monitorokat. A vékony profilú, kisebb talpú, USB-C-porttal felszerelt és jobb kábelrendezést kínáló monitor minden eddiginél nagyobb helyet és rendezettséget hagy az asztalon. A Dell Display Manager továbbfejlesztett Easy Arrange funkciója lehetővé teszi, hogy a felhasználók egyszerre több alkalmazást használjanak. A rendszerezettségen túlmenően a sorozat három oldalú, ultravékony kerete gyakorlatilag folytonos megjelenítést biztosít akkor is, ha több monitort használnak egymás mellett, miközben szinte bármilyen szögből egységes színvilágot mutat a széles, 178°/178° betekintési szögnek és az IPS technológiának köszönhetően. Az új Dell Dual Monitor Stand (MDS19) pedig helytakarékos, ugyanakkor tökéletesen illeszkedik két darab 27 hüvelykes monitorhoz, így még hatékonyabbá teszi a munkát.

Kivételes támogatási és üzembe helyezési szolgáltatások vállalatok számára

Annak érdekében, hogy az ügyfelek a legtöbbet hozhassák ki a technológiából, a Dell a teljes informatikai életciklusra kiterjedő, élvonalbeli szolgáltatáscsomagot kínál.

A ProDeploy Client Suite segítségével az ügyfelek gyorsabban, könnyebben és nagyobb kontroll mellett helyezhetik üzembe a PC-ket. A telepítés minden egyes részlete felügyelhető a Dell TechDirect portálján, amely példátlan automatizáltságot és egyszerűséget kínál. A ProDeploy Client Suite segítségével a Dell szakértői és partnerei minden, az üzembe helyezéssel járó feladatot elvégezhetnek a projektmenedzsmenttől kezdve a tervezésen és konfiguráláson át egészen az installálásig. A ProDeploy/ProDeploy Plus akár 35 százalékkal gyorsabbá teszi az üzembe helyezést.

A teljes támogatási csomag a legfelső szintű ProSupport Plus szolgáltatást és a Dell exkluzív SupportAssist technológiáját tartalmazza, amely biztosítja a végfelhasználók számára a számítógépeik és táblagépeik hatékony működtetéséhez szükséges szakértelmet és technológiát. A vállalat iparágvezető proaktív és prediktív automatizált technológiája, a rugalmas válaszlehetőségek és a több támogatási csatorna gondoskodik a folyamatos rendelkezésre állásról, valamint az informatikai részlegek és végfelhasználók hatékonyabb munkavégzéséről. A legfőbb versenytársakkal összehasonlítva a ProSupport Plus szolgáltatás a SupportAssist technológiával jelentősen, akár 91 százalékkal csökkentette a meghibásodott merevlemezek okozta problémák megoldásának idejét, a szükséges lépések számát pedig akár 21-gyel csökkentette.

A Dell honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény