FőoldalÜzletKisegítette az Intelt a Microsoft a Spectre sebezhetőség elleni harcban
2018. március 07., szerda ::

Kisegítette az Intelt a Microsoft a Spectre sebezhetőség elleni harcban

A Microsoft jellemzően az OEM-ekre bízza a mikrokódra vonatkozó frissítések biztosítását. A Windows Update kiegészült egy KB4090007-es jelzésű csomaggal, így a friss mikrokód az operációs rendszer indításánál betölthető

Az Intel a maga részéről igyekszik a Spectre sebezhetőségre reagáló stabil mikrokódok biztosítására, így a Skylake, a Kaby Lake, a Kaby Lake-X, a Coffee Lake, és a Skylake-X, valamint a Haswell és a Broadwell architektúrájú processzort használó platformokhoz már van erre vonatkozó javítás. A gyártópartnerek azonban nem túl gyorsan biztosítják a szükséges BIOS-okat, valamint sok emberhez maga az üzenet sokszor el sem jut, annak ellenére, hogy a média gyakorlatilag napi szinten foglalkozik a témával. Ez az Intel számára kellemetlen, ugyanis hiába van kész számos rendszerhez a javítást kínáló mikrokód, azt rendkívül nehéz eljuttatni az összes felhasználóhoz.

A Microsoft átlátva a probléma súlyosságát, úgy döntött, ezúttal nem bízza az OEM-ekre a megoldást, ezért a mikrokódot kiadják egy Windows 10 Fall Creators Update-hez (1709-es verzió) illeszkedő, KB4090007-es jelzésű frissítőcsomag formájában. Ez jelen esetben csak a Skylake architektúrájú processzorokhoz jó, azonban a redmondi óriás itt nem áll meg, és később biztosítanak majd javítócsomagot a többi platformhoz is. Érdemes kiemelni, hogy a KB4090007-es jelzésű frissítőcsomag telepítése előtt a Windows Update szolgáltatás ellenőrzi a használt antivírusszoftvert, ugyanis ezekkel lehetnek fennakadások. Erre vonatkozóan a Microsoft már kiadta a szoftverpartnereknek a szükséges információkat, így a legtöbben már készítettek is egy frissítést az adott antivírusszoftverhez, ami kompatibilis az új mikrokódot tartalmazó csomaggal.

A Microsoftnak egyébként ez nem szokása, a vállalat jellemzően az OEM-ekre bízza a mikrokódra vonatkozó frissítések biztosítását, még akkor is, ha amúgy az operációs rendszer oldaláról is be lehet ezt tölteni még a bootolás során.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény