FőoldalÜzletAz Intel kérése: ne telepítsük a hibajavítást!
2018. január 24., szerda ::

Az Intel kérése: ne telepítsük a hibajavítást!

Az ok: az eddigi hibajavítások tele voltak hibával

Újabb kínos fejezet színesíti a lassan szappanoperához hasonlítható Intel-botrányt: most új frissítést adnak ki, amely a sérülékenységek mellett egy korábbi csomag hibáit is javítja. Vagyis remélhetőleg. A kommüniké legérdekesebb része az Intel saját partnerei felé irányzott kérése, amelyben lényegében az egész világ előtt jelentik be, hogy a jelenleg érvényben lévő hibajavításokat inkább senki ne telepítse, mert hibásak.

2018. januárja nem fog aranybetűkkel bekerülni az Intel naptárjába - és valószínűleg a felhasználók sem emlegetik majd hálatelten. Ugyanis az eddig felfedezett sérülékenységeket követően újabb kritikus biztonsági hiba kezdte borzolni a kedélyeket, majd pedig egy javítás céljából készült frissítésről derült ki, hogy valamit elronthattak, mivel rendre újraindulnak tőle a gépek. A gyártó később azt közölte, a hiba forrását partnereikkel együttműködve igyekeznek felderíteni. Ez sikerülni is látszik, a vállalat legfrissebb közleménye szerint (amelyhez nem mellesleg az Intel-alelnök személyes bocsánatkérését is csatolták) azonosították a Broadwell és Haswell processzorokat érintő probléma okát.

Jelenleg a tesztelési fázist megelőző fontosabb előkészületek zajlanak, amit – sikeres próbakör esetén – éles kibocsátás követhet. Erre az Intel szerint akár még a héten sor kerülhet.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény