FőoldalÜzletA hálózati, nyomtatási és fájlszolgáltatások nyerő kombinációja
2017. december 22., péntek ::

A hálózati, nyomtatási és fájlszolgáltatások nyerő kombinációja

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált az Open Enterprise Server 2018 és az iPrint for OES (2018). A SUSE Linux Enterprise Server SP2 kiadásán alapuló csomag naprakész, vállalati szintű hálózati, nyomtatási és fájlszolgáltatást kínál bármilyen informatikai környezetben. Az iPrint for OES pedig még egyszerűbbé teszi a nyomtatást, akár asztali gépről, akár mobil eszközről kívánják igénybe venni a felhasználók az infrastruktúrán belül található nyomtatókat

„Az informatikai szakembereknek egyre több eszközt, adatot és felhasználót kell kezelniük, a rendelkezésre álló költségek és erőforrások száma azonban nem nő ugyanekkora ütemben, ezért hatékonyabb megoldásokra van szükség a feladatok ellátásához. A rendkívül rugalmas Open Enterprise Server segítségével megkönnyítjük ezeket a teendőket, legyen szó Macintosh-, Microsoftvagy Novell-klienseket tartalmazó környezetről” – mondta Hargitai Zsolt, a Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési vezetője.

A csomag magában foglalja a korábban már jól bevált NSS fájlrendszer, NCP szerver, DNS/DHCP szerver, eDirectory címtár, Identity Manager, iFolder, iPrint és egyéb funkciókat, így teljes körű hálózati, nyomtatási és fájlszolgáltatásokat kínál homogén és heterogén környezetekben egyaránt. Az SMB Stack szolgáltatásnak köszönhetően Novell klienst nem tartalmazó, Macintoshvagy Windows-rendszerű gépek is csatlakoztathatók az Open Enterprise Serverhez. Ezt a szolgáltatást az új kiadásban továbbfejlesztették, így többek között a hálózati adatok titkosítására is lehetőséget biztosít.

A csomag a személyazonosságok, illetve címtárak kezelését is hatékonyan elősegíti akár vegyes infrastruktúrában is. Az OES 2018 magában foglalja az eDirectory legfrissebb, 9-es kiadását, és a Domain Services for Windows szolgáltatás révén Microsoft Active Directory címtárszolgáltatást is tud emulálni (beleértve a 2008 R2 és 2012 Schema frissítéseket), továbbá képes automatikusan szinkronizálni is a két rendszer között.

A legújabb kiadás a biztonság terén is tartogat fontos újdonságokat. Támogatja például az Advanced Authentication megoldást, amely segítségével egyetlen keretrendszerből felügyelhetők a különféle hitelesítési megoldások az intelligens kártyáktól kezdve az egyszer használatos jelszavakon és az ujjlenyomat-leolvasáson át a mobiltelefonnal vagy pendrive-val történő azonosításig, illetve a tokenek használatáig. Emellett tartalmazza a Self Service Password Reset eszközt is, amellyel a felhasználók önkiszolgáló módon, az IT-szakemberek közreműködése nélkül is helyreállíthatják elfelejtett jelszavaikat. A csomag lehetővé teszi a hálózati adatok titkosítását is, továbbá a Domain Services for Windows fejlesztései között olyan új elemek is szerepelnek, mint például az AES titkosítási szabvány támogatása, illetve erősebb jelszóházirendek biztosítása.

Kiemelkedő jogosultságkezelési rendszerének köszönhetően az Open Enterprise Server mindig is hatékonyan segítette az adatok kezelését. A friss kiadásban elérhető NSS fájlrendszer új fejlesztéseket tartalmaz a méretezhetőség és a töredezettség csökkentése terén is. A hibrid környezetek támogatásához ezenfelül az Open Enterprise Server 2018 magában foglalja a Cloud Integrated Storage megoldás technikai előzetesét is, amellyel a vállalatok egyszerűen mozgathatják az adatokat a helyi infrastruktúrában és a privát vagy nyilvános felhőben található tárhelyek között, és szükség esetén titkosíthatják is ezeket a fájlokat.

A csomaghoz hamarosan elérhetővé válik az iPrint for OES is, amely továbbfejlesztett desktop és mobil nyomtatási funkciókat kínál a vállalatok számára. Segítségével az Open Enterprise Server felhasználói egyszerűen nyomtathatnak az asztali gépek mellett Android és iOS rendszerű mobil eszközökről, okostelefonokról és tabletekről is. A mobil alkalmazásokban nyomon követhetők az éppen futó folyamatok, de a megoldás akár kliensprogram nélkül, böngészőből is biztonságosan használható. Ezenfelül a nyomtatási feladatokat e-mailben is el lehet küldeni. A jól méretezhető megoldás használatával bármilyen méretű vállalat egyszerűen, egyetlen eszközzel kezelhet minden nyomtatási igényt akár több telephelyen is.

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény