FőoldalÜzletKét évtizede díjazzák a minőséget
2017. szeptember 08., péntek ::

Két évtizede díjazzák a minőséget

Összesen 54 cég 64 terméke, szolgáltatása érdemelte ki a 20. Magyar Termék Nagydíj Védjegy kitüntetést, a tanúsított minőség „útlevelét” a Magyar Gazdaság Ünnepén, az Országház Felsőházi termében szeptember 5-én. A díjakat átadta: Jakab István, az Országgyűlés alelnöke és Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár. A jubileum évében az energiahatékonyság, a környezetbarát és a fogyasztók életminőségét javító, integrált megoldások kaptak nagy hangsúlyt. Az új pályázók között megjelentek a szellemi szabad foglalkozásúak; művészek, szolgáltatók. A díjazott pályázatok közel kétharmadánál pedig a digitalizáció és az informatika játszott kiemelten fontos szerepet

Az idén húsz éves Magyar Termék Nagydíj Pályázatot az Industorg-Védjegyiroda Minőségügyi Kft., a Legrand Magyarország Villamos Rendszerek Zrt., a Nádudvari Élelmiszer Kft., a Poli-Farbe Vegyipari Kft., a ProfessionCert Kft. írta ki és valósította meg, kiemelt támogatója a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, szakmai támogatója a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala.

Hazánk legrangosabb minősítő rendszere, a Magyar Termék Nagydíj Pályázat győzteseit 2017-ben 20. alkalommal hirdették ki, bizonyítva, hogy a minőség elismerése hagyománnyá vált. Az immár húsz esztendős objektív minősítési rendszer kitüntetettjei azon vállalkozások és személyek, akik tevékenysége vagy megvalósított produktuma magas hozzáadott értéket képvisel kereskedelmi és társadalmi tartalmában egyaránt, hozzájárulva egy erősebb gazdaság megvalósulásához. Ez az egyetlen nem szakma specifikus tanúsító elismerés, melyre a gazdaság egész területéről, önkéntes, nyilvános pályázat útján lehet jelentkezni. A hagyományokhoz híven, valamennyi határon túli és az anyaországi díjazott ünnepélyes keretek között az Országház Felsőházi termében vehette át a tanúsított minőség „útlevelét” szeptember 5-én. A jubileumi ünnepségen Jakab István, az Országgyűlés alelnöke köszöntötte a résztvevőket. A kormány nemzetpolitikájáról, a magyar-magyar kapcsolatok erősítéséről Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára beszélt. Dr. Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos a Digitális Jólét programot, Dr. Luszcz Viktor a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatal elnöke pedig a szellemi tulajdon védelmének fontosságát ismertette.

Kiss Károlyné, a Magyar Termék Nagydíj Pályázati iroda ügyvezető igazgatója a Kiírók Tanácsa nevében az Országházban elmondott értékelő beszédében úgy fogalmazott: „Két évtized távlatában büszkén mondhatjuk el, hogy a díjat nyert pályázók szinte kivétel nélkül olyan alapelvek mentén tevékenykednek, melyek nem csak a hosszú távú sikeres működés előfeltételei, hanem annak állandó minőségéről és fenntarthatóságáról is gondoskodnak. Megfigyelhető a klímabarát és az energiahatékony megoldásokra való törekvés, illetve azok felértékelődése, melyek hosszútávon fenntartható fejlődést, magas életminőséget, reális nemzetgazdasági szintű megtakarítást eredményeznek. Több olyan világszínvonalú pályázat érkezett, amelyek egészen biztosan részesei lesznek hazánk jövőbeni gazdasági sikereinek. A Kárpát-medencében is szép számmal tevékenykednek olyan cégek, amelyek méltán pályázhatnak a Magyar Termék Nagydíj minőség tanúsító védjegy használati jogának elnyerésére, ezért örömteli számunkra, hogy a külhoni vállalkozásokat is díjazhattunk. A pályázat első meghirdetése óta így több mint ötvenszeresére nőtt azon kiváló pályázatok száma, amelyek a 20 év alatt elnyerték a védjegy használatát. A Magyar Termék Nagydíj 20 éves működése során megítélt nagydíjak száma ezzel 673-ra emelkedett.”

Köszöntötte a megjelenteket és tájékoztatást adott a Magyar Kormány nemzetpolitikájáról, a magyar-magyar kapcsolatok erősítéséről Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára. Beszédében úgy nyilatkozott: „a Magyar Termék Nagydíj két évtizedes történetének egyik legjelentősebb mérföldköve, hogy immáron a határon túli magyar közösségek vállalkozásai is pályázhatnak a rangos díjra. A díjazottak közel tíz százaléka erdélyi vállalkozás. Mindig hangsúlyozom, a magyar minőség nem áll meg az országhatáron, a külhonban számos olyan termék lelhető fel, amelyre mi magyarok, joggal lehetünk büszkék. A külhoni magyar vállalkozások pályázatba történő bekapcsolásával újabb lépést tettünk az egységes Kárpát-medencei gazdasági tér kialakítása felé, amely határokra tekintet nélkül kifejezi a nemzet egységét és amely a szülőföldön való megmaradás egyik záloga. Ebben az irányban tevékenykedik a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, amelynek központi stratégiai célja továbbra is a külhoni magyar közösségek gyarapodása. Bízom benne, hogy a díjazottak száma a jövőben még növekedni fog és néhány éven belül a teljes Kárpát-medencét lefedi.”

Dr. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a rendezvény fővédnöke a díjazottakhoz írt köszöntőjében úgy fogalmazott: „Az elmúlt húsz év tendenciái egyértelműen jelzik, hogy a hazai áruk és szolgáltatások presztízse emelkedik, egyre több honfitársunk számára válik fontossá, hogy vásárlása során ne csak terméket, hanem értéket is válasszon. Ez persze csak akkor lehetséges, miként azt már a Védjegy megalapítói is látták, ha van megfelelő minőségű és mennyiségű hazai, magyar termék. A pozitív változást e téren is hűen jelzi a Magyar Termék Nagydíj Pályázat két évtizedes fejlődése. Az idei évben elismerésben részesült Pályázók méltó örökösei annak a hagyománynak, amely 20 éve alatt több mint 4000 nemzetközi színvonalú terméket és szolgáltatást adott Hazánknak. Ezek a termékek és szolgáltatások híven bizonyítják hazánk és a magyar emberek kreativitását. A kiskereskedelmi forgalom 2013 júliusa óta megszakítás nélkül növekszik, továbbá a gazdasági bővülés idei négy százalékot meghaladó várható növekedése is a minőségi termékek és szolgáltatások értékesítésének kedvez.”

A Magyar Termék Nagydíj Pályázat 1998-as indulása óta évről évre bővült a pályázati lehetőségek száma. Ebben az évben már 46 főcsoportban nevezhettek a vállalkozások különböző termékeket, hogy a magas színvonalat, a biztonságot jelentő védjegyet elnyerjék. A gyártók, szolgáltatók változatos termékskálákban bizonyították kiválóságukat, az elmúlt esztendőhöz képest több mint 10%-kal bővült a díjazott témakörök skálája. 2017-ben a kitüntetettek 61%-a az első megmérettetésen nyerte el a Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati jogát, ők ebben az évben pályáztak először. Az új pályázók között megjelentek, a szellemi szabad foglalkozásúak, a művészek, szolgáltatók. A díjazottak 39%-ának különböző termékein és szolgáltatásain már látható a Magyar Termék Nagydíj minősítő védjegy. A nyertesek 40,6%-a budapesti, 50,1%-a pedig vidéki székhellyel rendelkezik az ország 16 megyéjéből. Tavaly vált lehetővé először, hogy külhoni vállalkozások is megméressék magukat, az idei esztendőben már a díjazottaink 9,3%-a határainkon túlról érkezett. A Magyar Termék Nagydíj 20 éves működése során megítélt nagydíjak száma ezzel 673-ra emelkedett. A pályázat első meghirdetése óta több mint ötvenszeresére nőtt azon kiváló pályázatok száma, amelyek a 20 év alatt elnyerték a védjegy használatát.

2017-ben is indulhattak olyan főcsoportokban a cégek, ahol kiemelt fontossággal bír az energiahatékonyság, mint például a különböző építőiparhoz kapcsolható pályázati lehetőségek. Módjuk nyílt a lokális értékeket, hagyományokat, kultúrát bemutató pályázóknak, vagy múzeumi szolgáltatásokat nyújtó vállalkozásoknak is megmérettetni magukat.

A díjazott pályázatok köre jól mutatja a fogyasztói, illetve a keresleti-kínálati trendek, igények változásait. A pályázatokat vizsgálva megállapítható, hogy a pályázati főcsoportok közötti éles határvonal kezd elmosódni, egyre több pályázat épül a digitalizációra, megfigyelhető ez olyan klasszikus csoportnál is, mint az élelmiszerek. A díjazott pályázatok közel kétharmadánál kiemelten fontos szerepet játszik az informatika. A „Kulturális rendezvények” témakörben a zsűrit is meglepő magas színvonalon érkeztek a pályázatok bemutatva azt a kincset, amely határainkat messze túlszárnyalva tanúsítja a magyar kultúra magas színvonalát. Az ez évi felhívásban újonnan meghirdetett a múzeumi programok és szolgáltatások területéről is érkeztek győztes pályázatok.

Az esemény során - az alapítók és a Kiírók Tanácsának tagjai által - külön elismerésekben is részesültek kiemelkedő pályázatok. A Magyar Termék Nagydíj Pályázatért Emlékérem arany fokozata kitüntetésben Dr. Latorcai János az Országgyűlés alelnöke, a rendezvény fővédnöke részesült. A Magyar Termék Nagydíj Pályázat Életmű díját Mészáros Antal a CSOMIÉP Kft. ügyvezető igazgatója, a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Kárpát-medencéért Életmű Díjat Dr. Silling István nyugalmazott egyetemi tanár vehette át. A Magyar Termék Nagydíj Pályázat Gazdaságért Nívódíjat a DENT-ART-TECHNIK Szolgáltató és Kereskedelmi Kft., a Magyar Termék Nagydíj Pályázati Rendszer Életmű Díjat Mészáros Antal a CSOMIÉP Beton és Meliorációs Termékgyártó Kft. vezetője, a Magyar Termék Nagydíj Klímabarát Termék Nívódíjat a LAFARGE Cement Magyarország Kft. kapta. A Magyar Termék Nagydíj Pályázat Innovációért Nívódíjat a PROLAN Irányítástechnikai Zrt. Komplex Vasúti Forgalom és Üzemirányító Központ pályázata, a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Informatikai Nívódíjat a KLUB REKREÁCIÓ Kft. ALL YOU CAN MOVE SPORTPASS pályázata érdemelte ki. A Magyar Termék Nagydíj Pályázat Sajtókövete Nívódíjat az MTVA Hírműsorai alkotógárdája, a TV2 Média Csoport Zrt. hírműsorai és alkotógárdája, és a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. MTI Igazgatósága Gazdasági szerkesztőség nyerte el. A Magyar Termék Nagydíj Pályázat Kárpát-medencéért Nívódíjakat: a Szlovákiai Magyar Társadalmi és Közművelődési Szövetség, Csemadok és Petri Zalán Endre a Petry Retail Kft. és Primacom Kft. cégalapító tulajdonosa kapta.

A 2017. évi Magyar Termék Nagydíj Pályázathoz kapcsolódó Különdíjak

2017-ben - az előző évekhez hasonlóan - a Magyar Termék Nagydíj Pályázaton kiemelkedő sikerrel szerepelt pályázók és pályázatok számára, teljesítményük további elismeréséül a Kiírói Tanács, a kiírók külön-külön, valamint különböző cégek, főhatóságok és civil szervezetek további értékes különdíjakat ajánlottak fel.

A Magyar Termék Nagydíj Pályázat Kiírói Tanácsának különdíjai:

A Magyar Termék Nagydíj Pályázati Rendszer indulásánál olyan szakember állt az alapítók mellett, aki tevékenységével töretlenül halad a Széchenyi István által kijelölt úton, életét a nemzet szolgálatának szentelve. Öröm és megtiszteltetés, hogy Dr. Latorcai János úr – a hazai gazdaságot jól ismerő szakemberként segítette a pályázatot, s így méltán részese sikereinek. Köszönetül múlhatatlan érdemeiért, a pályázati rendszer alapítói a Magyar Termék Nagydíj Pályázatért Emlékérem arany fokozatát adományozzák neki.

A Védjegyoltalom jogosultjai, a pályázat alapítói a Magyar Termék Nagydíj Pályázat 20. évfordulója alkalmából megalapították a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Hűség Díját, melyet azon természetes személyek, vállalkozások, szervezetek érdemelnek ki, akik/amelyek elkötelezettek a minőség ügye iránt és aktívan vesznek részt a pályázat munkájában. Hűség díjjal jutalmazottak: 77 Elektronika Műszeripari Kft., CSOMIÉP Beton és Meliorációs Termékgyártó Kft., Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. MTI Igazgatóság, Gyulahús Kft., Hajnal Húskombinát Kft., Hollóházi Porcelángyár Kft., Legrand Villamossági Rendszerek Zrt., Nádudvari Élelmiszer Kft., Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, Poli-Farbe Vegyipari Kft., ProfessionCert Kft.

A Magyar Termék Nagydíj Pályázat Gazdaságért Nívódíj elismerést azon vállalkozások kaphatják meg, amelyek a pályázati rendszer első meghirdetésétől (1998), illetve a Gazdaságért Nívódíj legutolsó elnyerésétől számítva többszöri alkalommal elnyerték a Magyar Termék Nagydíj kitüntető címet, ezzel bizonyítva, hogy képesek hosszasan a kiváló minőség előállítására, s így piaci munkájukkal tartósan öregbítik a magyar gazdaság jó hírét. Az elismerést 2017. évben a DENT – ARTTECHNIK Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. érdemelte ki.

A Magyar Termék Nagydíj Pályázati Rendszer Életmű Díját olyan természetes személy nyerheti el, aki hosszú évek munkájával bizonyította elkötelezettségét a kiemelkedő minőség, és a magyar gazdasági kultúra felemelkedéséért. Kimagasló munkáját nem csak gazdasági tevékenység, hanem magas szintű szociális érzékenység is jellemzi. Idén a Magyar Termék Nagydíj Pályázat 20 esztendeje alatt legtöbbször pályázó CSOMIÉP Beton és Meliorációs Termékgyártó Kft. vezetője Mészáros Antal úr kapja munkája elismeréséül.

A Magyar Termék Nagydíj Pályázat Klímabarát Termék Nívódíjat azok a megoldások, termékek, illetve rendszerek nyerhetik el, amelyek mérhető módon hozzájárulnak a széndioxid kibocsátás csökkentéséhez, az energiatudatos környezet alakításához, fejlesztéséhez. Az elismerést a LAFARGE Cement Magyarország Kft.: Különféle cementek pályázata érdemelte ki.

A Magyar Termék Nagydíj Pályázat Innovációért Nívódíj különdíjat olyan megoldások, termékek, illetve rendszerek alkotói nyerhetik el, akik pályázatuk újdonságértékével tárgyévben, a magyarországi vállalkozói kultúra tükreként, kiemelkedően mutatták meg a hazai alkotóerőben rejlő lehetőségeket és kreativitást. A különdíjjal a PROLAN Irányítástechnikai Zrt: Komplex Vasúti Forgalom és Üzemirányító Központ pályázatát jutalmazták.

A Magyar Termék Nagydíj Pályázat Informatikai Nívódíjat az a pályázat érdemelheti ki, mely az élet minőségének javítása és megóvása céljából kiemelten kreatívan alkalmazza a XXI. század technológiáját. Az elismerést a KLUB REKREÁCIÓ Kft.: ALL YOU CAN MOVE SPORTPASS pályázata kapta.

A Magyar Termék Nagydíj Pályázat Sajtókövete Nívódíj elismerést annak a nyomtatott vagy elektronikus médiumnak lehet odaítélni, mely a Kiírói Tanács megítélése szerint a kiírás évében a legtöbbet tett a minőség kommunikációjáért, ezen belül a Magyar Termék Nagydíj Pályázati rendszer népszerűsítéséért: Idén a nívódíjakat az MTVA Hírműsorai és alkotógárdája, a TV2 Média Csoport Zrt. hírműsorai és alkotógárdája, valamint a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. MTI Igazgatósága Gazdasági szerkesztőség érdemelte ki.

A Magyar Termék Nagydíj Pályázat Kárpát-medencéért Nívódíj elismerést egyrészről olyan Magyarországon tevékenykedő természetes személy kaphatja meg, aki évek óta bizonyítottan elkötelezett a határon túli térségek és az anyaország gazdasági kapcsolatainak erősítésében és bővítésében, másrészről olyan külhonban tevékenykedő szervezet, vállalkozás érdemelheti ki, amely tevékenysége során kiemelt szerepet vállal a Kárpát-medencei térségek gazdasági együttműködésében.

A díj elismeri azt a tevékenységet, mely a folyamatos kiváló minőség mellett elkötelezett a hagyományok tisztelete, a környezet védelme és a magyarság eszméje iránt.

2017. évben a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Kárpát-medencéért Nívódíjakat: a Szlovákiai Magyar Társadalmi és Közművelődési Szövetség, Csemadok és Petri Zalán Endre a Petry Retail Kft. és Primacom Kft. cégalapító tulajdonosa kapta.

A Magyar Termék Nagydíj Pályázat Kiírói Tanácsa 2016-ban hagyományteremtő céllal megalapította a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Kárpát-medencéért Életmű Díjat. Az elismerést olyan természetes személy kaphatja, aki tevékenységével évek óta bizonyítottan elkötelezett a határon túli térségek és az anyaország gazdasági, kulturális, oktatási kapcsolatainak erősítésében, bővítésében, elkötelezett a hagyományok tisztelete és a magyarság eszméje iránt. A különdíjat Dr. Silling István nyugalmazott egyetemi tanár, nyelvész, néprajzkutató, művelődéstörténész, a nyelvtudományok doktora érdemelte ki.

A Nívódíjakon túlmenően további értékes különdíjakat adományoznak a Kiírók Tanácsának tagjai külön-külön.

A Legrand Magyarország Villamos Rendszerek Zrt. Különdíja

Az általa kiválasztott nagydíjas pályázónak különdíjként egy prémium kategóriás saját gyártású terméket és speciális vásárlási kedvezményt ajánl fel. A különdíjat a Szent Erzsébet Szociális Alapítvány Közhasznú Szervezet kapja.

A Nádudvari Élelmiszer Kft. Különdíja

Az általa kiválasztott élelmiszer témakörhöz kapcsolódó nagydíjas pályázónak a Magyar Hagyományos Ízek Díja különdíjat adományozza, mellyel hazai alapanyagokból készült, hagyományokra épült, egészséges, kiemelkedő minőségű és ízélményű pályázatot jutalmaz. Az elismerést díszoklevél és Nádudvari kerámia jelképezi. A különdíjat a HungafoFood 2009 Kft-nek adományozták.

A Poli-Farbe Vegyipari Kft. Különdíja

A Poli-Farbe Kft. az általa kiválasztott nagydíjat nyert pályázónak különdíjat adományozott az „Innovatív és élhetőbb tér kialakításáért”. Az elismerést a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. érdemelte ki, Paskál Gyógy-és Strandfürdő pályázatáért.

A ProfessionCert Kft. Különdíja

A cég által kiválasztott díjnyertes pályázónak a díj elnyerését követő évben díjmentesen biztosítja egy irányítási rendszer „DEKRA Certification” általi auditálását és tanúsítását. A különdíjat az OrtoProfil Prod Románia Kft. érdemelte ki.

Szintén különdíjat ajánlottak fel:

Communautrade – Europe Kereskedelmi és Tanácsadó Kft. Különdíja

A Communautrade – Europe Kereskedelmi és Tanácsadó Kft. különdíjként felajánlott egy általa kiválasztott kitüntetett vállalkozásnak – 250.000 Ft eszmei értékben – piacra jutását elősegítő információit a nyugat-balkáni régió, díjazott által kiválasztott célországába. A különdíjat a HungaroFood 2009 Kft-nek ajánlották fel.

Digitális Jólét Program Különdíja

A Digitális Jólét Program különdíja a magas minőség mellett felhívja a figyelmet a társadalom és a gazdaság digitális fejlődésére, a versenyképes digitális technológiák elterjesztését szolgáló innovációra, ami a jövő záloga. A különdíj hivatott annak elismerésnek a kifejezésére, hogy az adott termék, vagy szolgáltatás nemcsak kiemelkedő minőségről tesz tanúbizonyságot a saját területén, de olyan jövőbemutató, digitális megoldásokat alkalmaz, amelyek követendő példaként állnak a gazdaság minden szereplője előtt és hozzájárul a magyar nemzetgazdaság fenntartható nemzetközileg is versenyképes fejlődéséhez. Az elismerést az Ajka Kristály Kft. alkotógárdája által készített kristály váza és Díszoklevél tanúsítja. A különdíjat a Balázs-Diák Kft.: Esélyt az oktatásban! Fejlesztő szoftvere érdemelte ki.

A Hajnal Húskombinát Kft. Különdíja

A sokszoros Magyar Termék Nagydíjas és Gazdaságért Nívódíjas Hajnal Húskombinát Kft. 2016. évben eltávozott vezetője emlékére hagyományteremtő céllal különdíjat alapított, mert Hajnal László úrnak szívügye volt a Magyar Termék Nagydíj Pályázat. A különdíj a Hajnal László Emlékdíj. A különdíjat olyan élelmiszeriparhoz kötődő pályázónak ítéli oda a cég vezetősége, aki először vesz részt a pályázaton. Az elismerés a díjazott, termékeinek forgalmazása a cég üzleteiben. A különdíjat hollóházi porcelán váza és a forgalmazás tényét rögzítő okirat jelképezi. Az elismerést a Therézia Prodcom Kft. kapta.

A Health-ness Prevenció-promóciós, Rehabilitáció-segítő, Oktatási és Jótékonysági Alapítvány Különdíja

Az alapítvány kuratóriuma által kiválasztott díjazott egy éven keresztül használhatja weboldalán és kiadványain a Health-ness Alapítvány logóját, valamint az alapítvány is feltünteti egy éven át minden reklám- és marketing kiadványán, kommunikációjában és weboldalán a különdíjas pályázó nevét és logóját. A különdíjat a KLUB REKREÁCIÓ Kft. az ALL YOU CAN MOVE SPORTPASSZ pályázatával érdemelte ki.

A HUNGEXPO Vásár és Reklám Zrt. Különdíja

Azon céltól vezérelve, hogy a HUNGEXPO Zrt. a kiemelkedő minőségű magyar termékek népszerűségét növelje, egy általa kiválasztott, a Magyar Termék Nagydíj kitüntetést elnyert gyártó vagy szolgáltató számára 10 m2 kiállítási területet ajánl fel a díjazott által megnevezett, a HUNGEXPO Zrt. által szervezett kiállításon. A különdíjat a Panyolai Szilvórium Zrt-nek ajánlja fel, melyet a Sirha Budapest 2018 Nemzetközi Élelmiszer és HoReCa szakkiállításon válthat be a nyertes.

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) Különdíja

A Magyar Termék Nagydíj kitüntetést elnyert pályázatok közül választja ki a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Gazdasági Újságírók Szakosztálya által kijelölt zsűri azt a pályázót, aki innovatív fejlesztő stratégiájáért a MÚOSZ Különdíjában, a GAZDASÁGI SAJTÓ DÍJBAN részesül. Az elismerést díszoklevél tanúsítja. A különdíjat a ConSteel Solution Kft. Consteel 11 szerkezettervező szoftvercsomag pályázata érdemelte ki.

A SÉRÜLTEK.hu MAGAZIN Különdíja: az ODAFIGYELÉS DÍJ

A SÉRÜLTEK.hu MAGAZIN különdíjának célja a segítséggel élő emberek számára kifejlesztett, a kereskedelemben már forgalomban lévő, vagy már gyártás alatt álló eszközök, gépek, találmányok felkutatása és elismerése, melyek a segítséggel élők számára értéket jelentenek. Az elismerést oklevél és Deél Vilma alkotóművész, a Sérült Művészek és Alkotók, Kézművesek Körének alapítója által készített egyedi kézműipari dísztárgy tanúsít. Az elismerést az OrtoProfil Prod Románia Kft. kapta.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala különdíja

A Hivatal felajánlja egy általa kiválasztott – jelentős szellemitulajdon-potenciállal bíró – pályázónak szellemi tulajdon diagnózis elkészítését, melyet díszoklevél tanúsít. A különdíjat: a BioCo Magyarország Kft.: „MÉKISZ tanúsított minőség” védjeggyel rendelkező BioCo étrend-kiegészítő termékcsaládja érdemelte ki.

2017. évi díjazottaink

 • AEROPRODUKT Zrt.: BRK-J/EI90/G/M/HOT – Többleveles Füstgázvezérlő Zsalu
 • Andrea Kft.: A baba első ruhatára
 • Bakonyerdő Zrt. BEFAG Parkettagyár: BEFAG készparketta natúr készolajos termékcsalád
 • Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt.: Tanulni a természetről a természettől a Bakonyerdőnél
 • Balázs-Diák Kft. Esélyt az oktatásban!
 • BioCo Magyarország Kft.: „MÉKISZ tanúsított minőség” védjeggyel rendelkező BioCo étrend-kiegészítő termékcsalád
 • Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.: Paskál Gyógy- és Strandfürdő
 • ConSteel Solutions Kft.: ConSteel 11 szerkezettervező szoftvercsomag
 • CO-OP Hungary Zrt.: „Coop Rally, a minőségi magyar termékekért”
 • CSOMIÉP Beton és Meliorációs Termékgyártó Kft.: Vasbeton szádcölöp elemcsalád
 • Deka Union Kft./ Lidl Magyarország Kereskedelmi Bt.: Pikok Pannónia Lángolt kolbász
 • Dent-Art-Technik Kft.: Precíziós fogászati fémmegmunkálás
 • EKO Konzervipari Kft.: Nagymama lekvárja termékcsalád
 • Ékes Barbara egyéni vállalkozó – Barilent: Barilent masszázsgyertya EssentialCare No.3 Szegfűszeg/Narancs/Levendula
 • FÖLDIJÓ-GASZTRO Kft.: Kürtőskalács Fesztivál
 • FÖLDIJÓ-GASZTRO Kft.: VITÉZ KÜRTŐS kürtőskalácsai
 • FUNKCIÓ Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.: Darnói disznótoros termékcsalád
 • FUNKCIÓ Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.: Darnói turista termékcsalád
 • Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.: Szarvasi vékony pulykakolbász
 • Gyulahús Kft.: Gyulai Extra erős kolbász
 • Hajnal Húskombinát Kft.: Bolognai szósz
 • Hajnal Húskombinát Kft.: Hagyományos érleléssel készült Parasztsonka
 • H&Z Teátrum Közhasznú Nonprofit Kft. (Zichy SzínMűhely): A ZICHY SZÍN-MŰHELY művészeti koncepciója és hitvallása
 • Herbadoctor Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.: Arany Rózsa Arckrém
 • Hollóházi Porcelángyár Kft.: Minerva porcelán étkészlet kollekció, különböző dekorokkal
 • Hungaro-Food 2009 Kft.: Szentandrási Érlelt Magyar szürkemarha sonka érlelés szabályozóval készült, gyorspácolt, füstölt, darabokból formázott, szeletelt hús vákuumcsomagolásban
 • József Attila Színház Nonprofit Kft.: Selmeczi Bea – Verebes István – Korál együttes: Angyalföldi ballada – zenés ballada két részben
 • KLUB REKREÁCIÓ Kft.: ALL YOU CAN MOVE SPORTPASS
 • LAFARGE Cement Magyarország Kft.: Különféle cementek
 • LIDL Magyarország Kereskedelmi Bt.: Alesto gyümölcsszeletek
 • LIDL Magyarország Kereskedelmi Bt.: Chira gyorsfagyasztott zöldségek termékcsalád
 • LIDL Magyarország Kereskedelmi Bt.: Delux Méz termékcsalád
 • LIDL Magyarország Kereskedelmi Bt.: Pikok Pannónia Téliszalámi
 • LIDL Magyarország Kereskedelmi Bt.: Tepertős-szilvás papucs
 • Makray János: Színterápiás festménysorozat
 • MANIFEST-IMPEX Kft.: Mosódió Labda termékcsalád
 • Mar-Ne-Váll Kft.: Party Miiix – Csirkemell falatok
 • MARSHALL Ablakgyár Kft.: MARSHALL M-9000 bejárati ajtó
 • Murexin Kft.: Lewell aljzatkiegyenlítő termékcsalád
 • NaturComfort Kft.: Magyar Családi Balzsam
 • NATURLAND Magyarország Kft.: NATURLAND Légzéskönnyítő mellkenőcs termékcsalád
 • OrtoProfil Prod Románia Kft. (S.C. OrtoProfil Prod Romania S.R.L.) RO: A Silicon House műhely személyre szabott, egyedi kivitelezésű protézis termékcsalád
 • Panzi-Pet Kft.: PANZI GET WILD kutyaeledel termékcsalád
 • Panyolai Szilvórium Zrt.: Panyolai Ágyas Pálinkák
 • Petry Retail Kft. RO: A Petry Látványműhely és Múzeum interaktív gyermekfoglalkozása
 • Phylazonit Kft.: Phylazonit Technológia Termékcsalád
 • PRE-PHARMA Kft.: A PRE-Pharma bőrgyógyászati, kozmetológiai, anyajegy- és bőrrákszűrő centrum szolgáltatásai
 • Primacom Kft. RO: Petry Zsigmond Erdélyi kolbász termékcsalád
 • Primacom Kft. RO: Petry Zsigmond termékek: Nyelvkocsonya az ínyencek asztalára
 • PROLAN Irányítástechnikai Zrt.: ECLIPSE Control intelligens közvilágítás menedzsment rendszer
 • PROLAN Irányítástechnikai Zrt.: Komplex Vasúti Forgalom és Üzemirányító Központ
 • RÁKÓCZI-DELIKÁT Kft.: Csokoládé Múzeumi kiállítás
 • Rolla Invest Zrt.: ROLLA T-elemes üveghomlokzat
 • RONDO Hullámkartongyártó Kft.: Lédig, szaloncukor gyűjtő- és kínáló doboz
 • Somfai Péter magán vállalkozó: Egyedi zenésszínház és showműsorok világítási és látványtervei
 • STOCK & GO Kft.: Intelligens eszközkezelő megoldások – STOCK termékcsalád
 • Szent Erzsébet Szociális Alapítvány Közhasznú Szervezet: Egészségügyi ellátás az idősgondozásban
 • Therézia Prodcom Kft. RO: Therézia Forrázott Sajtkülönlegességek
 • Ultragel Hungary 2000 Kft.: Ultragél
 • VARIQ Bau Kft.: „VARIQ” építkezés nélküli használatra kész moduláris épületek
 • Váll-Ker Kft.: Kemencés és Hagymás Grillfesztivál
 • Vitaking Kft.: Vitaking Multi Profi havi vitamincsomagok
 • ZalaCereália Kft.: Tüskeszentpéteri BL 55 búzafinomliszt

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény