FőoldalÜzletAlkalmazásfejlesztés 2.0: konténerekkel egyszerűbben
2017. augusztus 25., péntek ::

Alkalmazásfejlesztés 2.0: konténerekkel egyszerűbben

A vállalatok tisztában vannak vele, hogy az új technológiák gyors használatba vétele kritikus fontosságú mind az ügyfeleik, mind pedig a partnereik és alkalmazottaik számára. A versenyképesség növelése érdekében ezért sokan változtatnak alkalmazásfejlesztési és -szállítási gyakorlataikon. A SUSE szakemberei szerint ennek egyik fontos mozgatórugója lehet a konténertechnológia, amely támogatja a DevOps folyamatokat, és fókuszáltabb fejlesztést tesz lehetővé

A konténerek néhány éve bukkantak fel a láthatáron, új lehetőséget biztosítva a fejlesztőknek arra, hogy könnyebben „konténerbe foglalhassák" és megoszthassák munkájukat másokkal. Ez a módszer egyszerűbb megközelítést kínál a fejlesztők számára, és egyúttal utat nyit a fejlesztői és üzemeltetői csapatok közötti folyamatok automatizálására. A konténerizált kód ugyanis nagyon könnyen hordozható, ezért a két csapatnak nem kell külön-külön azzal foglalkoznia, hogy egyforma környezetet tartson fenn, és így a fejlesztési folyamatok is egyszerűsíthetők.

Fókuszáltabb fejlesztés

Napjainkban a fejlesztők egyre inkább moduláris megközelítést használnak az alkalmazások kialakítása során, kisebb mikroszolgáltatásokat tartalmazó applikációkat hozva létre. Az új technológiának köszönhetően jobban tudnak a program egy-egy szeletére koncentrálni, miközben a konténer segítségével teljes egységként tudják telepíteni és kezelni az alkalmazást. Így kevesebb erőforrást igényel az alkalmazások karbantartása, és egyszerűen lehet azokat telepíteni a helyben hosztolt szervereken, a virtuális gépeken, illetve a privát- és nyilvánosfelhő-infrastruktúrákban egyaránt. A DevOps folyamatoknak köszönhetően pedig a vállalatok előre tervezetten, hatékonyan tudják kiadni az alkalmazásokat, ráadásul ezt a megközelítést univerzálisan alkalmazhatják bármilyen applikációra.

Elég csak a Docker konténermotor sikerét alapul venni, hogy lássuk, milyen széles körben elterjedt mára ez a módszer. A Datadog felmérése szerint egy év alatt a Docker használata a vállalat ügyfelei körében 40 százalékkal nőtt.

CaaS a káosz megszüntetésére

Az egyetlen probléma a konténerekkel kapcsolatban a nehézkes használat és kezelés lehet, ezt azonban jelentősen egyszerűsíti a szolgáltatásként kínált konténerplatform, például a SUSE legújabb terméke. Segítségével a szervezetek saját üzemeltetésű, modern konténerinfrastruktúrát biztosíthatnak a fejlesztők és az informatikai csapatok számára, valamint más szakértők tudásából profitálhatnak a konténeres technológiák integrálása során. Önmagában egy konténermotor például nem elég ahhoz, hogy egy teljesen használatra kész terméket fejlesszenek vele, szükség van mellette olyan képességekre és funkciókra, mint a felügyelet, az automatizálás, a skálázhatóság és a biztonság. A CaaS Platform mindezt magában foglalja, ennek köszönhetően a DevOps csapat továbbra is az üzleti célokra fókuszálhat ahelyett, hogy elveszne a konténerinfrastruktúra létrehozásának rejtelmeiben.

A megoldás segítségével a cégek ráadásul költségeket is megtakaríthatnak az alkalmazások fejlesztése és az infrastruktúra fenntartása során. Az egységes platform használatával ugyanis egyszerűen hozhatnak létre gyorsan futtatható és a virtuális környezetre is optimalizált mikroszolgáltatásokra épülő, konténeres applikációkat.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény