FőoldalÜzletA Continental hangszóró nélküli audió rendszert fejleszt
2017. július 05., szerda ::

A Continental hangszóró nélküli audió rendszert fejleszt

A következő évek egyik nagy audio slágere lehet a látható hangszórók nélküli hangkibocsátás. A sort a Sony nyitotta egy televízióval, most pedig a Continental mutatott be láthatatlan kísérleti audiorendszert autók számára. Az elv hasonlít a hegedű vagy akusztikus gitár megszólaltatásához

A mai autós high-end audiopiac jóformán csak a látványról szól. Mivel az autó belső tere és működési zajai sosem tudnak ideális helyet teremteni a zenehallgatásra, ezért az akusztikai hiányosságokat látványos alumínium panelekkel, kiemelkedő hangszóróval vagy plusz világítással dobják fel a drága audiórendszereket gyártó cégek. Ehhez képest gyökeresen új útra lépett a Continental: az új fejlesztése egyetlen hangszórót sem láttat.

conti 1

Az Ac2ated Sound névre hallgató rendszer lényege, hogy magát az autót változtatja hangszóróvá, valódi térhangzást létrehozva. „Az elektromos autók korában az autógyártók innovatív megoldásokat keresnek járművük drasztikus súlycsökkentésére, a helykínálat és az új technológiák beépíthetőségének növelésére”, mondta Johann Hiebl, a Continental érintett részlegének vezetője. „Mi az autót kezeljük hangszerként. Kompakt aktuátorok használatával az arra alkalmas felületeken természetes, 3D hangélményt hozunk létre.”

A Continental elmondása szerint az A-oszlop kifejezetten alkalmas a magas hangok számára, az ajtópanelek jó közegnek számítanak a közepes tartománynak, míg a tető és a hátsó részek a mélynyomónak adhatnak helyet. A rendszer kiküldi a megfelelő vibrációt, az autó pedig elvégzi a többit – így lehet egyszerűen leírni a működést. Ezzel akár 25 kilóval is könnyebb lehet az autó, miközben a rendszer helyet is spórol a hagyományos megoldással szemben.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény