FőoldalÜzletA Samsung újabb OLED-gyárat épít
2017. július 04., kedd ::

A Samsung újabb OLED-gyárat épít

A Samsung eddigi nagy befektetései dacára sem bír lépést tartani a megrendelésekkel

Az IHS Markit jelentése szerint az idei év első három hónapjában a szektor 35 százalékot növekedett éves összehasonlításban és összesen 13 milliárd dolláros bevételt generált. A 35 százalékos növekedés és a gyártók előrelépései ráadásul a holtszezonban történtek, ami azt jelenti, hogy idén rekordmennyiségben gyártják és adják el majd az okostelefonokat.

A globális okostelefon-kijelzőpiacon továbbra is a Samsung vezet: a piac 27,2 százalékát uralja, ami 3,5 milliárdos eladást jelent. A hajlékony OLED-termékekre óriási a kereslet (például a Galaxy S8-ban is ez van), csak ezek 1,1 milliárd árbevételt eredményeztek a három hónap alatt. Ezek darabja átlagosan 65,3 dollárba kerül, ami majdnem a duplája a sima OLED-panelnek (36,7 dollár) és több mint triplája az LCD-nek (18,9 dollár).

A Japan Display a maga 17,8 százalékával a második legnagyobb gyártó, az LG Display a harmadik. Az LG Display egyébként 3,5 milliárd dollárt fektet az OLED-gyártásba azért, hogy elérje a Samsung kapacitásának az 50 százalékát.

A Samsung a nagy befektetések ellenére sem képes kiszolgálni a keresletet, és kénytelen újabb giga-OLED-gyárat építeni. Ez Dél-Korában épül, két fázisban. Az első fázis végén, 2019-ben indul a gyártás, a második szakasz 2021-re kibővíti a megagyárat. A beruházás 16,3 billió dél-koreai wonba kerül. Az új, A5-ös gyár 30 százalékkal nagyobb kapacitással dolgozik majd, mint a jelenlegi A3-as, Kínában. Az A3-at 2015 óta folyamatosan bővítik, hogy képes legyen kiszolgálni az Apple igényeit.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény