FőoldalÜzletÖsszefogás a hazai IT sikerekért és a hiányok megoldásáért
2016. december 12., hétfő ::

Összefogás a hazai IT sikerekért és a hiányok megoldásáért

A most elstartolt IThon.info információs portál egy olyan új kezdeményezés és összefogás, melynek célja, hogy megmutassa a hazai informatikai lehetőségeket, aktualitásokat és sikertörténeteket. A cél a szakmai tájékoztatás és közösségépítés, valamint alternatíva nyújtása az elvándorlással szemben. Akár évi 3000 szakembert szeretne hazacsábítani, és megpróbálja felkelteni a fiatalok érdeklődését a szakma iránt

Az informatika az egyik legígéretesebb, leginkább értékteremtő és legnagyobb jövő előtt álló szektor hazánkban, melynek fellendülése pozitív hatással lenne az egész ország gazdaságára. Annak ellenére, hogy átlag felettinek mondhatók a bérek, még mindig rengeteg a betöltetlen pozíció, ez pedig gátolja az IT szektor itthoni kiteljesedését. Erre a helyzetre válaszként indult el az IThon.info portál. A cél a szakmai tájékoztatás és közösségépítés, valamint alternatíva nyújtása az elvándorlással szemben. Akár évi 3 000 szakembert szeretne hazacsábítani és megpróbálja felkelteni a fiatalok érdeklődését a szakma iránt.

Az oldal a munkáltatóknak lehetőséget nyújt, hogy az egyes cégek bemutassák munkáltatói márkájukat, hogy miben különböznek a piac többi szereplőjétől, emellett pedig a képző intézmények is bemutathatják kínálatukat a kezdőknek szóló képzésektől a szakértői szintig. Az oldal IT specifikus keresőrendszerének köszönhetően könnyen megtalálhatja minden látogató a számra legérdekesebb információkat vagy éppen össze is hasonlíthatja ezeket.

Az oldal és a kezdeményezés mellett olyan cégek kötelezték már el magukat, mint az Accenture, AUDI, Deloitte, Graphisoft, IT Services Hungary, KPMG, MOL vagy az XAPT. A portál folyamatosan bővül újabb és újabb cégekkel, képző intézményekkel és egyetemekkel.

Az IThon.info törekvéseit kiemelten támogatja továbbá az IVSZ és a Vezető informatikusok Szövetsége.

www.ithon.info

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény