FőoldalÜzletA Microsoft kiszáll a viselhető eszközök bizniszéből
2016. október 06., csütörtök ::

A Microsoft kiszáll a viselhető eszközök bizniszéből

Helyette a mesterséges intelligencia irányában fokozzák erőfeszítéseiket

Bár egyre népszerűbbek a viselhető eszközök, az órák és karkötők mind okosabbá válnak, a Microsoft kiszállni látszik erről a piacról. Ugyanis a korábban bejelentett okoskarkötőt eltávolították az online áruházból. A cég a fejlesztői oldaláról eltávolította a Band szoftverfejlesztő készletét, és annak a szoftverfejlesztő csapatnak is útilaput kötött a talpára, akiknek korábban a Windows 10 Bandre való átültetése volt a feladata.

A vállalat egyik szóvivője ezzel összefüggésben úgy nyilatkozott, hogy a cég Band 2 készlete teljesen elfogyott, és nem terveznek az idén új Band eszközt kiadni. Ugyanakkor a Microsoft okoskarkötővel kapcsolatos terveinek feladása mellett a vállalat egészséges életmódot támogató Health szolgáltatása nem tűnik el. Ehelyett inkább platformfüggetlen lehetőségként áll majd az érdeklődők rendelkezésére.

A vállalat stratégiai fontosságúként kezeli a mesterséges intelligenciával kapcsolatos kutatások a területét, kiemelt figyelmet fordítva az AI jövőjére, ezért dedikált részleget hoz létre Qi Lu, a vállalat Office termékekért és Bing keresőmotorra alapuló üzletágáért felelős igazgatója, valamint Harry Shum, a redmondi kutatási részleg vezetőjének felügyelete alatt. Ez mintegy ötezer alkalmazottat jelent, közülük ezren kutatókén korábban is Shum alatt dolgoztak. Az új részleg java tehát Lu csapatából érkezik; a csoport felépítése így vegyes lesz: kutatók és termékfejlesztők fognak együtt dolgozni. A Microsoft ettől a csapatmunkától a mesterséges intelligenciára támaszkodó szolgáltatások és termékek gyorsabb fejlődését és megjelenését várja.

„Az AI eltér a többi kutatási terméktípustól. A mesterséges intelligencia technológiákat a lehető leggyorsabban szeretnénk a felhasználók kezébe adni”, nyilatkozott Shum, aki azt is elárulta, hogy Luval és a Microsoft igazgatójával, Satya Nadellával együtt hárman több mint egy éve dolgoznak a vállalat MI irányába tett erőfeszítéseinek fokozásán.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény