FőoldalÜzletTérképezzük fel jobban a Tejútrendszert!
2016. május 25., szerda ::

Térképezzük fel jobban a Tejútrendszert!

Miután közel öt éve használja a Lenovo adatközponti megoldásait, az Európai Űrügynökség (ESA) megújította szerződését a Lenovóval, és továbbra is a Lenovo NeXtScale rendszert veszi igénybe a Gaia Projekt által generált hatalmas mennyiségű adat feldolgozására

A 2013. december 19-én indult Gaia Projekt célja, hogy a Tejútrendszer minden korábbinál részletesebb térképének elkészítésével hozzásegítse a kutatókat a világ keletkezésének és fejlődésének jobb megértéséhez. A csillagok leltározásához a projektnek olyan fejlett technológiára van szüksége, amely lehetővé teszi nagymennyiségű adat pontos és hibamentes feldolgozását.

A nagy teljesítményt és rugalmasságot kínáló Lenovo NeXtScale hatékonyan kezeli a nagymennyiségű adat feldolgozása során felmerülő nehézségeket. A Lenovo adatfeldolgozási megoldásai ugyancsak lehetővé teszik több munkafolyamat felügyeletét a fejlett szerverfunkcióknak köszönhetően.

Fejlett, nagyteljesítményű adatfeldolgozás

A Lenovo 2011 óta működik együtt a Gaia Projekt keretében az ESA Európai Csillagászati Központjával a küldetés során generált tudományos adatok feldolgozásában. Ez a tevékenység alapvető fontosságú a Gaia végső adatfájljának elkészítéséhez, amelynek mérete a küldetés befejezésekor több mint egy petabájt (egymillió gigabájt vagy kb. 200 ezer DVD tárkapacitása) lesz. A projektben használt Lenovo rendszerek rugalmasak, méretezhetők, továbbá lehetővé teszik a biztonságos és megbízható adatfeldolgozást.

A Lenovo együttműködése az ESA-val újabb bizonyítéka a vállalat elkötelezettségének és ambícióinak a nagyteljesítményű informatikai megoldások piacán. A Lenovo 2015-ben nyitotta meg Global HPC Innovation Centre létesítményét Stuttgartban a kutatás-fejlesztés elősegítésére és az alkalmazások tesztelésére. Tavaly a Lenovo csatlakozott a European Technology Platform for High-Performance Computing nevű agytröszt kezdeményezéshez, amelynek célja, hogy aktív szerepet töltsön be a kutatási prioritások és tevékenységek meghatározásában, segítve ezzel az Európai Bizottságot az európai gazdasági növekedés stimulálásában döntő szerepet játszó nagyteljesítményű informatika területének támogatásában.

Wilfredo Sotolongo, a Lenovo EMEA Data Center Group alelnöke szerint: “Mindig is tevékenységünk középpontjába helyeztük ügyfeleinket. Folyamatosan invesztálunk innovatív termékek kifejlesztésébe annak érdekében, hogy ellássuk vásárlóinkat a piacon kapható legversenyképesebb megoldásokkal, amelyek segítenek nekik sikerre vinni vállalkozásukat vagy missziójukat. Az olyan együttműködések, mint amilyet az ESA-val folytatunk, fontos teljesítménymérőként szolgálnak, és segítenek fenntartani vezető szerepünket a nagyteljesítményű informatika területén."

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény