FőoldalÜzletMegint új fába vágja a fejszéjét a Nokia
2016. április 29., péntek ::

Megint új fába vágja a fejszéjét a Nokia

Az e-health és az IoT kerülhet az új fókuszba

A Nokia április 26-i bejelentése egy kissé meglepte a kívülállókat, bár a szerződés volumene nem jár az egekben. A Nokia hivatalos közleménye szerint egyezséget kötött a Withings vezetőségével arról, hogy 170 millió euró készpénz ellenében megvásárolják a céget. Az üzlet várhatóan 2016 harmadik negyedévének elején zárul le, a szerzemény pedig várhatóan megtartja entitását, viszont a Nokia Technologies divízióba tagozódik be.

A Withings neve a vásárlók számára elsősorban a letisztult, elegáns dizájnnak bíró okosórák miatt lehet ismerős, de ezen kívül egy sor, egészséggel, sporttal összefüggő termékkel is rendelkeznek. Az órákon kívül okosmérleget, vérnyomásmérőt, fitnesz karkötőt is fejlesztenek, amelyek közös vonása, hogy mobillal, illetve a megfelelő alkalmazásokkal vezérelhetők, az adatok automatikusan szinkronizálhatók. Vagy ott van a Withings Home, a HD kamerás otthonfigyelő rendszer, ami a beépített szenzorral a levegő minőségét is figyeli. A Withingst 2008-ban alapította Eric Carreel és Cedric Hutchings, a cég központja Franciaországban található és jelenleg 200 alkalmazottat foglalkoztatnak. A fejlesztések azonban Párizson kívül nemzetközi szinten is zajlanak, így az Egyesült Államokban, és Hongkongban is üzemeltetnek irodákat.

A Withings képbe kerülésével a Nokia egy új területet szeretne meghódítani. Rajeev Suri CEO szerint a Nokia ezzel a lépéssel egyrészt megerősíti pozícióját az egyre gyorsabban fejlődő IoT piacon, másrészt olyan területen teszi mindezt, ami hatalmas jelentőséggel fog bírni gazdasági és az emberek életminősége szempontjából egyaránt.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény