FőoldalÜzlet70% továbbjutott
2016. február 02., kedd ::

70% továbbjutott

Összesen 79 fiatal versenyez a közel három millió forint összegű ösztöndíjakért, a 25. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen. A pályázatok közül a legtöbb műszaki vagy informatikai témájú

A Magyar Innovációs Szövetség, az EMMI és az MTVA által, a 2015/2016-os tanévre meghirdetett 25. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny bírálóbizottsága döntött a továbbjutó innovatív tervekről.

A Verseny a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap fő támogatásával, valamint a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács szakmai együttműködésével valósul meg.

A 21 fős bírálóbizottság Prof. Vajta László, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar dékánja vezetésével az alábbi szempontok szerint értékelte a témákat, és alakította ki testületileg véleményét:

  • a probléma megközelítésének eredetisége és kreativitása,
  • a kidolgozás alapossága, ill. tudományos értéke,
  • az eredmények ésszerű és világos értelmezése,
  • megvalósítható-e 2016. március 31-ig,
  • a pályázó alkalmas-e a kidolgozásra.

A 78 pályázat közül a zsűri 53 kidolgozását javasolta, a második fordulóra így összesen 79 fiatal dolgozhatja ki részletesen a pályázatát, akik közül 7-et határon túli magyar diákok készítettek. A pályázatok közül a legtöbb műszaki vagy informatikai témájú.

A végső döntést a zsűri április 27-i ülésén hozza meg, melyen nemcsak az összesen közel három millió forint összegű ösztöndíj szétosztásáról döntenek, hanem kiválasztják azt a három pályázatot is, amelyek képviselik Magyarországot 2016. szeptember 16-21. között az európai döntőn, Brüsszelben.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény