FőoldalÜzletVédjük meg a viselhető eszközöket a kiber-tolvajoktól!
2016. január 28., csütörtök ::

Védjük meg a viselhető eszközöket a kiber-tolvajoktól!

Az intelligens órákat, a fitness eszközöket és a fizetési karkötőket fogják várhatóan használni minden ötödik mobil fizetési tranzakcióhoz 2020-ban – ez évente 500 milliárd dolláros forgalmat jelent –, ezért elkerülhetetlen, hogy az egyre terjedő kibertámadások célpontjaivá váljanak ezek az eszközök a WISeKey és a Kaspersky Lab szerint. A két vállalat bejelentette, hogy egy olyan technológiát fejlesztenek, amely mélyrehatóan integrálja a hitelesítést és az adattitkosítást az új hordozható eszközökbe, lehetővé téve a biztonságos kapcsolódást, kommunikációt és pénzügyi adatcserét

A hálózatba kapcsolt viselhető eszközök piaca a becslések szerint önmagában évente 35%-kal fog nőni. Azonban sok hálózatba kapcsolt eszköz és az általuk cserélt adatok védtelenül maradnak, és ez a helyzet egyre súlyosabbá fog válni, ahogy minél nagyobb számban használják őket fizetésre.

A luxusórák gyártói, köztük a Bulgari már integrálta a WISeKey szabadalmaztatott biztonsági szoftverét, a WIS.WATCH-ot hálózatba kapcsolt óráiba. Ez lehetővé teszi az ügyfelek számára az eszközük biztonságos azonosítását és hitelesítését, illetve csatlakoztatását más eszközökhöz, például az okostelefonjukhoz, valamint a biztonságos hozzáférést az alkalmazásokhoz, személyes adatokhoz és a felhőalapú tárolóhelyekhez.

Az új partnerség keretében a Kaspersky Lab mobil eszközökhöz készült, biztonságos szoftverek fejlesztésére szolgáló készletét tartalmazni fogja ez a megoldás, további biztonsági réteget adva hozzá, valamint megnyitva az utat a rendkívül biztonságos mobil fizetés megvalósításához.

“Ez az együttműködés a WISeKey és a Kaspersky Lab között áttörést jelent az IoT kiberbiztonsága területén. A megbízhatóság és a kényelem a viselhető eszközök számára nyújtott kombinációját más ágazatokban is alkalmazni fogják, ahol ugyanez a megközelítés egy sor más IoT-alkalmazást támogathat.” – mondta Carlos Moreira, a WISeKey vezérigazgatója.

Eugene Kaspersky, a Kaspersky Lab elnök-vezérigazgatója úgy nyilatkozott: “Egy teljes mértékben összekapcsolt világban élünk. De ahogy a hálózatba kötött berendezések száma folyamatosan nő, úgy emelkedik a fenyegetések száma is. Sajnos több millió olyan eszköz van aktív használatban, amelyet egyáltalán nem terveztek biztonságosra. Márpedig a biztonságot az alapoktól kezdve be kell építeni az eszközökbe. Nagy szükség van arra, hogy kidolgozzunk és megvalósítsunk egy magasabb szintű biztonságot az IoT eszközök számára, és nagyon örülünk, hogy együttműködhetünk a WISeKey-jel egy ilyen megoldás fejlesztésében.”

A megoldás a WISeKey “Cryptographic Root of Trust for IoT” és NFCTrusted© technológiáján fog alapulni. Ezek a technológiák biztosítják az online tranzakciók hitelességét, titkosságát és integritását. A Cryptographic Root of Trust-ot már több mint 2,6 milliárd asztali gépre, böngészőhöz, mobil eszközre, SSL tanúsítványhoz és hálózatba kapcsolt eszközre telepítették.

A Kaspersky Lab honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény